person holding pen pointing at graph

Vem knackar på min dörr?

En sak som ständigt gör mig överraskad är statistik. När jag fick en plötslig dipp i trafiken så tittade jag närmare på dom nya servrarna där min hemsida ligger, för att lokalisera problemet. Siffrorna jag hittade var faktiskt så överraskande att jag tänkte dela med mig av mitt fynd här.

Notera att jag kontrollerade enbart denna månad, så siffrorna ser garanterat annorlunda ut om man tar med flera månader. Se detta som ett ”axplock”. Notera också att statistiken hämtades klockan 09:00 20/4, så det är inte riktigt en full månads statistik.

WebbläsareProcent
Safari46.1 %
Google Chrome39.1 %
Firefox11.4 %
Okänt2.7 %
Mozilla0.4 %
Andra0,3 %

Det syns väl att dom som besöker min hemsida främst är iOS/Mac användare, vilket blev en överraskning som jag inte förväntade mig. Det brukade alltid vara Windows som dominerade tidigare, men den trenden har tydligen ändrat sig radikalt under den senaste tiden.

Med andra ord måste jag skriva lite mer Apple/Mac/iPhone saker på hemsidan, eller? ?

Om man sedan tittar på operativsystem som helhet så ser det ut på detta sätt.

OperativsystemProcent
Mac49.3 %
Windows34.7 %
Linux12.3 %
Andra3,7 %

Det som är mest intressant är att nästan hälften av alla som besöker min hemsida använder Mac. Högst oväntat, men samtidigt trevligt.

Jag ska också nämna att för att få en så bra statistik som möjligt så är index-robotar bortplockade.

Jag ska som sagt ta till mig denna statistik och försöka skräddarsy innehållet lite bättre i framtiden, eller så fortsätter jag bara som jag gjort tidigare. Det verkar ju fungera. ?

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.