Vad ska jag skriva om nu? Tipsa mig! [Avslutad]

Jag sitter och funderar och funderar på vad som ska bli nästa pryl att gå under min lupp och få testas ute i dom Lappländska skogarna. Just nu har jag inte någon aning om vad det ska bli och känner mig lite uppgiven.

Om du råkar känna till en kniv, eller utrustning, som fungerar bra till Bushcraft och uteliv, som du själv testat eller hoppas att jag ska skriva om, så ska du skicka in en läsarfråga via menyn ovanför och tipsa mig.

Om du representerar ett företag som säljer eller tillverkar knivar eller utrustning för Bushcraft och uteliv så är det också helt okej att ni hör av er med tips. Allt är av intresse, med vissa undantag.

 • Jag skriver helst inte om custom knivar, eller knivar som är omöjliga att få tag på för mina läsare.
 • Knivar ska vara anpassade för Bushcraft, överlevnad eller EDC. Inga stridsknivar eller liknande är intressant.
 • Det går även bra att rekommendera utrustning, som spisar och annat intressant för skogslivet.

Inga tips är dumma, inga förslag försakas. Tack på förhand för hjälpen.

Ha en trevlig dag så hörs vi strax igen.


Kommentarer

3 svar till ”Vad ska jag skriva om nu? Tipsa mig! [Avslutad]”

 1. Hej.
  Tack för en mycket läsvärd hemsida. En guldgruva för oss knivnördar.
  Du eftersöker tips på tester av krivar.
  Jag har inte sett att du skrivit något om EKA knivar, de har bla en rejäl fulltånge som heter W12. Skulle vara intressant att se hur den står sig mot Mora, Fällkniven, Jaktkit och andra liknande knivar.
  Ett annat tips är test av tändstål. Om det nu går att genomföra på ett bra sätt? (Mora, LightmyFire, Hultafors m.fl.)
  Något annat intresserar mig är Fällknivens fällknivar. Många modeller att välja mellan, men kanske inte riktigt ”bushcraft”.

  Tack än en gång för mycket trevlig hemsida.

  MVH Mattias

  1. Profilbild för Urban

   Hej Mattias. Tackar och bockar för tipsen.

   Jag har fått in en hel del önskemål på just tändstål, så det är väldigt troligt att det blir tester på dessa i framtiden. Jag ska bara försöka hitta på ett sätt att testa dessa på ett så bra och rättvist sätt som möjligt.

   När det gäller Fällknivens fällknivar så har jag lite problem med dessa. Oftast är dom väldigt dyra i förhållande till den övriga marknaden, samtidigt som dom oftast erbjuder plast/komposit-bussningar som man hittar på väldigt billiga knivar. Man förväntar sig åtminstone fosfor/brons eller keramiska kullager för det priset som Fällkniven begär.

   Just därför har det varit lite tunt på den sidan. Men om dom rycker upp sig och kommer med en fällkniv som står ut på något sätt så kommer jag att testa den, utan tvekan. När det gäller fast-blads-knivar så är Fällkniven dock i toppen och slåss om världsmästartiteln.

   Jag ska sammanställa alla tips som kommit in till helgen, men eftersom just tändstål är så efterfrågat så är det bara att börja köpa in en massa olika och börja fundera ut hur jag ska testa dom. ?

   Ha en bra dag och tack för alla positiva vibbar. ?

  2. Profilbild för Urban

   Jag insåg just att jag inte lagt upp mitt test på Fällkniven Gentleman’s Pocketknife i menyn. Nu ligger den där, samtidigt som jag lagt upp den i min ”Jämförelselista”.