Ultralätt EDC

För mig är det oerhört svårt att enbart ha det absolut viktigaste med mig. Jag vill gärna ha lite extra saker för att vara beredd på något oförutsett. Kanske är det för att jag anammat denna EDC filosofi för mycket, eller så är det kanske för att jag helt enkelt är orolig att inte kunna lösa en situation som uppstår.

Att ha med sig en väska med prylar är förstås mitt idealiska scenario, men ibland så går det inte att släpa runt på en hel väska, eller helt enkelt inte är praktiskt. Mitt lätta EDC kit har blivit utdaterat och behöver därför förnyas och förbättras på många områden.

Jag kommer, som en personlig utmaning för mig själv, att idag (19/5) och imorgon försöka att enbart ha Ultralätt EDC med mig, eller rättare sagt, Ultra-nätt, eftersom allt ska lyckas rymmas i ena byxfickan. Jag är dock väldigt övertygad om att jag kommer att lyckas utan att fickan exploderar. Jag har ju gjort det förr.

Min utrustning har dock förändrats sedan den tiden, vilket gör att jag får tänka om och tänka rätt när det gäller vissa funktioner och verktyg. Detta kommer troligen att bli en betydligt mer spännande utmaning för mig själv än för dig som läsare, men jag ska försöka vara så tydlig som möjligt och kanske till och med länka upp vissa saker som jag köpt så att du lättare hittar dom, om du är intresserad.

Annars rekommenderar jag förstås att använda Google för att hitta prylarna jag nämner, vilket fungerar minst lika bra.

Jag återkommer med en beskrivning om vad som fick följa med och hur jag lyckades med min lilla utmaning inom kort.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.