Tablet som spelkonsoll, Shadowgun!

image

Att en Android tablet kan köra spel är ju ganska självskrivet. Inte före jag fick testa det nya spelet Shadowgun så insåg jag hur långt man kan gå. Vi har alla sett Angry Birds och andra simpla spel, men Shadowgun är något unikt.

Spelet kan i det närmaste beskrivas som en 3:rd person shooter med grafik som gör att man funderar om det ens är möjligt. Dessutom är det första spelet jag testat som har stöd för gamepad. Jag var tvungen att leta fram min gamla dammiga logitech gamepad och prova. Efter att jag kopplat in min gamepad förväntade jag mig något meddelande och timmar av konfiguration, så ni kan gissa att jag blev riktigt förvånad när det bara var att börja spela på en gång.

Jag är inget fan av genren, men det var heller inte den jag blev imponerad över. Det var själva grafiken och konsollkänslan som slog mig i ansiktet som en 5-kilos lax. Hur är det ens möjligt att kräma ur denna kraft ur den lilla plattan jag håller i handen? Var har all den här kraften gömt sig?

En sak är säker, jag har aldrig varit lyckligare över att jag lyckades ”byta upp mig” från Galaxy Tab till Acer Iconia. Du kan ju använda gamepad på Samsungen också, men då får du hoppas att batteriet håller, eller så får du göra en paus för att ladda mitt i värsta skottstriden.

Jag måste dessutom erkänna att med headset på, en handkontroll i handen och laddaren inkopplad på samma gång så kändes det faktiskt som en riktig konsoll, för en gångs skull.

Jag fick lite försmak över vad framtidens Kal-El grafik kommer att erbjuda, något som jag ser fram emot. En framtid som inte är för avlägsen heller, då dom första enheterna med den nya 4 kärniga processorn strax börjar visa sig på den internationella marknaden.

Ha en trevlig natt.