Surface Pro 4, bättre sent än aldrig.

I samband med att mitt företag börjar förnya och förbättra möjligheterna för ”farbror resande Mac”, det vill säga personer som för det mesta är på språng, så har dom nu introducerat Surface Pro 4 som ett alternativ. Jag var inte sen med att ta steget från en släpbar laptop till en ”ultraportabel arbetsstation” och väntar leverans redan imorgon.

Till att börja med vill jag poängtera att möjligheten att gå från en Lenovo Thinkpad till Microsofts egna skapelse är vinst nog i mina ögon, men detta är samtidigt ett ypperligt tillfälle att utvärdera hur användbart och praktiskt det är att ha en ”ultraportabel” lösning. Jag syftar främst på situationer som kräver professionell företagsprestanda och pålitlighet, något jag tvivlar blir ett problem på något sätt.

Rent privat har jag sneglat på Microsofts Surface lösningar tidigare, men då jag kräver lite mer 3D och spelprestanda av en privat dator så har det aldrig blivit av. Dessutom är Surface Pro 4 långt ifrån en iPad eller liknande, då både prisbilden är högre och det faktum att man faktiskt får en ”full PC upplevelse” på Microsofts dator jämfört med Apples läsplatta.

Jag kommer att göra en djuplodande review i flera steg av Surface Pro 4, med start redan imorgon kväll, då en ”unboxing” och ”första upplevelse” kommer att presenteras (skriven från Surface Pro 4:an). Även utvärdering av medföljande saker som dockningsstationer, tangentbord och penna kommer att göras. Något jag tror många är intresserade av.

Fram till dess önskar jag att ni får en trevlig dag så hörs vi strax igen.