Microsoft Surface Pro 4 – Första intrycket

Då var det dags, som utlovat, att prata om mitt första intryck av Microsofts Surface Pro 4.

Det jag fick med i mitt paket var själva datorn, penna, laddare, dockningsstation, kablar till monitorerna (2 st externa), en extra laddare, trådlös mus och tangentbord samt ett Surface tangentbord för själva plattan. I skrivande stund sitter jag med min Surface Pro 4 och orginaltangentbordet.

Att skriva på detta tangentbord, som är extremt tunt, är faktiskt en riktigt trevlig upplevelse. Här märks det klart att Microsoft tänkt till. Att tangentbordet är bakgrundsbelyst är riktigt trevligt.

Trots att tangenternas rörelse är en bråkdel av vad ett normalt tangentbord erbjuder, så känns det inte konstigt, vilket i sin tur är rätt så konstigt. Distinkta och ”knappriga” knappar gör att skrivning flyter på och känns naturligt.

Skärmen är riktigt bra, men min Lenovo platta har nästan exakt samma kvalité, om inte exakt samma. Dock kostade Lenovo plattan runt 2.000 kr ny, medan denna kostar 10 gånger mer. När vi pratar prestanda så är dock Surface Pro 4 betydligt snabbare, vilket är positivt ut konsumentsynvinkel. Om man betalar en skottkärra med pengar så vill man gärna att den i alla fall slår en billig kinesisk kopia. =)

I övrigt är högtalarna bra, datorn är tyst och snabb. Den erbjuder ett enastående stöd för penna, vilket får min kreativa ådra att pulsera lite. Detta är något jag måste mixtra mer med, så att mina läsare får se trevliga skapelser. =)

Mer än så är det svårt att säga, just nu. Jag återkommer när jag haft chansen att leka lite mer med datorn.

På återseende.