Spyderco Para 3 FRN – Till salu!

I morse när jag satt och tittade på mina senaste knivar så bestämde jag mig för att sälja bort min Para 3. Trots att jag gillar väldigt många aspekter på den kniven så finns det en liten detalj som stör mig väldigt mycket. Jag pratar om Spyderco Compression Lock, ett lås som inte erbjuder lika enkel hantering med vänster som med höger hand.

Det finns dock versioner anpassade för antingen vänster eller höger, vilket gör att man i förhand bör välja den modell som passar ens föredragna hand. Jag valde dock en ”normal” version som är anpassad för högerhänta, trots att jag är mestadels vänsterhänt.

Det är fullt möjligt att hantera kniven med bägge händer och det enda moment som egentligen är lite krångligt är just att fälla ihop kniven igen. Dock känns det inte 100% att göra det med ”fel hand” då man får ett begränsat grepp om kniven och riskerar att tappa den.

När jag hittat en detalj på en kniv som stör mig så är risken stor att den får ge vika för knivar jag gillar mer och hamnar därför ”på hyllan”. Alla som känner mig vet att saker som hamnar där för mig är dömda att samla damm, så jag passar därför på att lägga ut den till försäljning för ett super-duper-pris istället.

Som vanligt är det ”först till kvarn” som gäller, övriga regler finns på min sida ”Knivar till salu”. Lycka till och ha en bra dag.