Spyderco Manix 2 Sprint Run…

När det gäller Spyderco så lanserar dom ibland en serie med knivar som bara tillverkas i en väldigt begränsad upplaga. När jag säger väldigt begränsad så pratar vi oftast mellan 600-1000 stycken, i hela världen.

Som ni förstår är det väldigt svårt (och dyrt) att få tag i dessa knivar i lilla Sverige, vilket i sin tur har gjort att jag faktiskt lyckats få tag i en av dessa unika knivar, i Finland…

Den specifika kniven jag för närvarande väntar på är i ”Burled G10”, vilket är en process där man mosar ihop väven lite hur som helst istället för att noga stapla den. Kolla på YouTube om hur G10 tillverkas det var förvirrande. =)

Genom denna process så får man ut helt unika designer på handtagssidorna på knivarna i denna redan begränsade serie. Ingen av knivarna ser likadan ut som en annan, alla är ”one of a kind”. Eftersom jag är blivit en sån kniv-aficionado på senare tid så måste jag säga att det känns som julafton kom tidigt i år.

Stålet i denna kniv är Crucible Particle Metallurgy S90V, ett unikt verktygsstål som kan beskrivas som D2 på stereoider. S90V innehåller 2.3% kol, 14% chromium, 9% vanadium och 1% molybdenum. För er som är ”steel-heads” så behöver jag inte förklara vad det betyder, men låt oss säga att det är ett spännande stål att prova på.

Felaktigt härdat så är S90V ett skört stål, men jag har allt förtroende att Spyderco har hittat den perfekta härdningsprocessen för detta stål.

När jag fått kniven så kommer givetvis både bilder och en test, vilket jag hoppas att många ser fram emot. =)

 

Ha en trevlig kväll.