Spyderco Dragonfly 2 LW – Eftersnack

I vanliga fall när jag skriver ett test om en kniv så brukar jag inleda med ett ”för-snack” där jag mer omfattande beskriver vad jag gjort för att testa kniven, hur jag upplever den till vardags och eventuella problem som uppstått. När det gäller Dragonfly 2 LW så blev det istället detta ”eftersnack”. Mest på grund av att jag inte riktigt är överens med mina känslor rörande denna kniv.

Största problemet
Det största problemet med Dragonfly 2 i FRN är att den saknar någon form av distanser eller brickor mellan handtagssidorna och bladet. Detta gör att det konstant kommer in skräp och gör att bladet blir ”gritty” och knastrar olycksbådande när man öppnar och stänger kniven. Jag har försökt att ordna detta genom att skippa olja, tillsätta mer olja, försöka se till att jag inte har kniven löst i fickor och liknande, men inget räddar situationen. Missförstå mig rätt, kniven fungerar precis som den ska, det är bara att den ”låter äckligt” när man öppnar och stänger.

Para 3 LW i jämförelse
Samtidigt som jag testat Dragonfly 2 så håller jag parallellt på att testa Para 3, även denna i FRN utförande. Då jag drar jämförelser mellan knivarna så upptäckte jag snabbt att trots FRN utförandet på Para 3 så fungerar den precis som mina andra Spyderco knivar. Bladet går lättare och jag har inte haft några problem med smuts mellan bladet och upphängningen i handtaget på Para 3:an, vilket är en trevlig vändning jämfört med Dragonfly 2.

Billigare av en anledning
Tro för all del inte att Spyderco Dragonfly 2 i FRN är en dålig kniv. Men den är billigare än G10 versionen av en anledning. Denna anledning är främst konstruktionsmässigt, då den som sagt saknar någon form av distanser/brickor mellan handtaget och bladet.

Prismässigt är skillnaden i runda slängar 600-700 kr mellan FRN och G10 versionen, beroende på var du hittar den. Men då Dragonfly 2 i FRN kostar runt 900 kr så är det ca 70% dyrare, vilket kan vara avgörande för någon som bara sporadiskt använder en EDC kniv.

Skillnaden i vikt mellan FRN versionen och G10 versionen är rätt så försumbar. 34 gram mot 56 gram är inte hela världen oavsett vad du tänkt dig för ändamål med kniven.

Slutligen
Om du sitter i startgroparna att köpa en Dragonfly 2 och inte vet vilken version du ska välja så hoppas jag att min test och detta inlägg varit till hjälp. Vilken version du än väljer så finns den hos Geared.se, som sponsrat mig med kniven i testet. Här kan du vara säker på att få ett riktigt bra pris också, så att du inte betalar mer än nödvändigt för din nya kniv.

Om du är ute efter en speciell version av Dragonfly 2, som inte finns i Geared.se butiken, så kan du maila Tobias så fixar han den du vill ha. Glöm inte att fråga eller kommentera i detta inlägg om det är något du undrar över.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.