Spotify, inte utan Facebook…

Är du en av oss som inte använder facebook längre? Då får du hoppas att du redan har ett Spotify konto igång.

Facebook och Spotify har inlett sitt samarbete och som ett steg i den riktningen har Spotify stoppat alla registreringar för personer som inte har Facebook.

”Som befintlig Spotify-användare kan du fortfarande använda tjänsten utan att ha ett Facebook-konto”, säger Sofie Grant, presschef på Spotify. Det är många personer som är upprörda över denna utveckling och det kan faktiskt slå tillbaka på Spotify.

Alternativet idag är att skapa en Facebook profil som är tom för att få ett Spotify konto. Men då har du redan bränt din E-post och har reklam att vänta i din postlåda varje morgon. Men ITPiraten har lösningen, fortsätt läsa.

Genom att registrera ett temporärt ”alias” på ITPiraten.se så får du en fejkad e-post adress hos oss. Den kan exempelvis vara fejkmail@itpiraten.se. När ett brev kommer in på alias adressen så vidarebefordras den till din vanliga brevlåda. Du kan således bara begära att alias adressen raderas från vårt system så försvinner all skräppost i ett nafs.

Vi på ITPiraten.se har kört med detta system länge och i dagsläget så har vi inga reklambrev i brevlådan överhuvudtaget.

När det krävs registrering för att göra något så sätter vi bara upp ett alias, exempelvis facebook@itpiraten.se som länkas till våra vanliga e-post lådor. Då dom försöker skicka ut reklam till oss så stänger vi bara av vårt alias och vips så är vi anonyma igen.

Fördelen med att använda detta system är att vår huvudsakliga adress aldrig behöver ändras. Vänner och bekanta har möjlighet att skicka in brev som vanligt, medan du håller borta eventuella reklamskickare.

I dagsläget är det en begränsning på 3 st alias per medlem, vilka kan stängas och skapas när som helst genom att kontakta mig via e-post.

Observera att detta INTE är en brevlåda på ITPiraten.se. Det enda vår mailserver gör är en ”redirect” till din primära brevlåda. Du kan således inte utnyttja vår SMTP för att sända mail via ITPiraten.se eller liknande och det finns inget POP3/IMAP konto associerat med adressen.

Tjänsten är inte menad att fungera som en primär lösning för att ändra din e-post adress till något coolare, utan kommer att försvinna förr eller senare. Av denna anledning så kan du för närvarande inte välja vilket e-post alias du får, utan vi kör med löpnummer, exempelvis alias12@itpiraten.se.

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Tänk på att 12 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Categories:

Tags:

Comments are closed

juni 2023
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.