mug with teabag placed on wooden railing of forest house balcony

Sommarlov… för barnen

Så var det dags för den tiden på året, då barnen blir lediga och man själv måste sitta och jobba varje dag… Är det inte ironiskt? Skämt åsido så börjar min semester om några veckor, så att man kan påbörja den årliga återhämtningen och samtidigt få chansen att slipa på sina skogs-skills och testa nya produkter. I år har hela familjen ett gediget schema med äventyr att genomföra, platser att besöka och upplevelser att… tja… uppleva, helt enkelt.

Det blir med andra ord allt annat än en slö sommar i solstolen med ett glas vitt i handen.

Detta inlägg, som du läser nu, är faktiskt den 233:dje i rad. Mitt mål har som jag tidigare beskrivit att minst hålla igång 365 dagar i sträck, vilket gör att jag börjar närma mig målet, men det är en bra bit kvar.

Jag har märkt på mina läsare att många gjort det till ett ”morgon-nöje” att läsa det senaste på min blogg, vilket jag är glad över. Det är alltid trevligt att sätta sig på jobbet, eller toaletten, och läsa igenom något nytt. Även om det ibland blir lite tråkiga inlägg. Precis som med övriga livet så går det upp och ned med inspirationen, men även tiden jag har att lägga ned på att skriva något intressant.

Just nu är det min intensivaste tid på jobbet och jag har inte tid att sitta och skriva annat än på kvällar och nätter, vilket gör att mycket blir ”eftersläpat” och presenteras en eller två dagar efter jag börjat skriva något. Jag har dessutom inte möjlighet att skriva varje dag, vilket gör att jag ofta skriver två inlägg och ”köar” dom, för att få en dag där jag kan fokusera på jobbet och inte behöver sätta mig och ”krafsa ihop något” i all hast.

Det spelar förstås ingen roll för det mesta, men ibland är det något jag vill skriva om direkt när det händer och då hamnar sånt i kö, vilket är lite jobbigt. Men nog om detta. Det är ett ”icke-problem” så länge jag presenterar något nytt varje dag, eller hur? 😊

Jag kan avslöja att jag fortfarande är på jakt efter en ny kniv att skriva om. Men det börjar bli svårt att motivera köp av knivar. Dels är dom fruktansvärt dyra nu för tiden. Priserna har nästan dubblats den senaste tiden. Samtidigt har jag hittat mina favoriter redan och det är svårt att se fördelar i andra knivar.

Men då kom jag på en idé som kanske löser mitt problem… Nämligen att köpa samma knivar igen… Vänta, jag ska förklara.

En av mina favoritknivar i världen, eller kanske den kniv jag gillar bäst, punkt slut, är mina Spyderco Manix 2 modeller. Jag har aldrig hittat någon kniv som slår denna på fingrarna. Men Manix 2 är inte bara en kniv som jag håller kär, utan är en av världens mest älskade knivar och har varit det i många, många år.

Spyderco har förstås inte missat detta och har därför inte legat på latsidan. Dom producerar Manix 2 i många olika färger och stål-variationer och modellen hålls därför aktuell på världsmarknaden. Min favorit är förstås S30V versionen, som kan sägas vara ”ursprungs-Manix-2:an” och hamnade på världsmarknaden 2009.

CPM S30V är ett fantastiskt stål som fungerar utsökt att ha på en high-end kniv. Men utvecklingen stannar inte av för att man hittat på ett fantastiskt stål, nej då. Det går alltid att hitta på ett stål som är mer fantastiskt och mer avancerat, vilket förstås hänt många gånger efter att Manix 2 introducerades för 15 år sedan.

Titta in på Spyderco’s egen sida över Manix 2:or, men tänk också på att detta inte är alla som funnits, utan alla som finns nu.

Min tanke är därför att jag ska köpa en Manix 2 i nytt och roligt stål, så att jag kan testa själva stålet, även om jag vet att kniven i sig är fantastisk.

Visst låter det som en bra idé?

Mitt första mål är Manix 2 eller Manix 2 XL i Cru-Wear stål. Alternativt så är jag intresserad av Manix 2 (eller XL) i det nya SALT utförandet, med Magnacut stål. Det största problemet är dock, som vanligt när det gäller Manix 2 modellerna, att få tag på själva kniven.

Jag har redan nu sett över möjligheterna att importera kniven, men då frakten kostar mer än kniven i slutänden så känns det orimligt att göra detta.

Jag kommer förstås att hålla alla mina läsare uppdaterade om läget så fort jag hittar en modell som jag kan köpa.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar