Midgards-Messer Nuri Nano – Ny ”kniv” på gång?

En tillverkare som jag helt och hållet missat i min jakt på nya och roliga saker att skriva om är Midgards-Messer.

För er som inte känner till företaget kan jag säga att Midgards-Messer är en knivtillverkare från Hilzingen-Singen i Tyskland som erbjuder handsmidda knivar och en vattenskärningstjänst. De är kända för att vara den första knivtillverkaren i världen som använder 3D-utskriftsteknik för att skapa anpassade knivhandtag och slidor, vilket ger nästan obegränsade möjligheter för design. För mer detaljerad information kan du besöka deras hemsida: Midgards-Messer. Men innan du gör det kan du läsa vidare. 😄

Som jag skrev tidigare så har jag missat att skriva något om just Midgards-Messer, vilket inte helt och hållet är en sanning, eftersom jag medvetet har navigerat mig runt företaget och likt en gam försökt plocka en produkt ur deras sortiment som inte kostar en arm och ett ben, för Midgards-Messer, det är inte billiga saker.

Anledningen till deras rätt så vassa pris är att är att dom tillverkar många olika modeller, men inte så många av varje modell. Detta är anledningen varför Morakniv är så billiga och detta företag är så dyra. Det är inte billigt att tillverka vanliga knivar, det kan alla knivtillverkare skriva under på, men när man också gör unika skapelser från grunden och upp, tja, då blir det jättedyrt.

Midgards-Messer är ett märke som kanske inte säljer bruksknivar i så stor utsträckning, men dom är otroligt intressanta och jag har inte ett tvivel i min kropp om att dom klarar att användas, hårt. Men på grund av priset så tror jag det är många som undviker detta. Dom unika designerna gör också att dom snabbt blev samlar-föremål för många kniv-intresserade.

Den modell som jag köpt är Nuri Nano från Midgards-Messer, det är INTE modellen på bilden ovan, men jag hittade inga bra bilder på den modell jag köpt på nätet. Den jag köpt ser likadan ut men med annan färg på handtaget och ett annat stål.

Det är en liten kniv eller verktyg formad som en yxa. Normalt sett är den tillverkad med ett N690 rostfritt stål, men denna är en ”Limited Edition” och är faktiskt tillverkad av 3V stål från Crucible Particle Metallurgy. Den har ett handtag gjort av G10 med små gropar i för att man ska få lite bättre grepp.

Rent ”designmässigt” så är den nog tillverkad för att vara funktionell för små uppgifter som att tända eld, skära pizza, eller hacka örter, men i verkligheten så vet jag inte riktigt vad Nuri Nano är bra till. Den ser dessutom betydligt större ut på bild än den är i verkligheten. Det är en väldigt liten ”yxa”, men det är en väldigt intressant skapelse som jag inte riktigt kan undvika, utan måste prova själv.

Rent ”lagligt” så skulle jag säga att Nuri Nano faller under ”knappast farliga knivar” och jag tror inte att man behöver vara orolig att bryta mot lagen genom att bära denna runt nacken eller i fickan som ett EDC verktyg, men det beror ju förstås på var du bor och hur hårda poliserna är. Det är ju i princip omöjligt att sticka någon med denna ”kniv”, eftersom den inte har någon direkt spets. Den är också för liten för att kallas yxa. 😅

Hur som helst så kommer en recension av denna roliga pryl så fort jag haft chansen att testa den lite närmare.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar