Sommarens kniv för 2021 är…

Det är några som hört av sig angående vad min nuvarande kniv är, alltså min primära skogskniv. Jag förstår att det är en intressant fråga så jag tänkte avslöja det här i ett inlägg. Innan jag blottar mitt hemliga verktyg, det lät konstigt ?… Låt mig omformulera mig lite… Innan jag avslöjar vilken sommarens kniv är så vill jag avslöja motivationen bakom valet.

Denna kniv är klassad som den mest prisvärda i hela min samling. Förutom detta så är den även anpassad för både höger och vänsterhänta, har många tillbehör och är högst modulär. Den är i princip helt underhållsfri, tillverkad av tåliga material och rostfritt stål. Slipningen på bladet gör att den är lätt att underhålla, även ute i fält. Den blir rakbladsvass utan större bekymmer och behåller sin skärpa riktigt bra…. Har jag fått upp ditt intresse nu? Många har säkert redan gissat att kniven jag använder är min Morakniv Kansbol, med Survival Kit.

Kansbol har många egenskaper som är riktigt bra och som passar utsökt för 99% av alla som vistas i skogen, men det som är mest fantastiskt är att den är utbytbar. Det är en ”brukskniv för Bushcrafters” helt enkelt och man behöver inte gråta sig till sömns om något skulle hända, man kan helt enkelt köpa en ny. Den är väldigt billig och finns ofta för under 300 kr på Widforss, som jag tror är billigast i Sverige på Morakniv.

Jag har använt Kansbol knivar i nästan exakt 5 år nu och det enda som jag inte tålde med den tidigare, var färgen. Jag hatade den gröna och väldigt militär-kamouflage-nyanserade färgen som gjorde att man i princip kunde tappa bort den även om man tappade den bredvid foten ute i skogen. I och med lanseringen av färgen Burnt Orange så fick jag en nytändning gentemot denna kniv. Nu är den i princip omöjlig att slarva bort och den är dessutom väldigt snygg i sin två-tonade oranga färg.

Givetvis är färgen högst personlig och jag hoppas att Morakniv tar mitt råd och börjar lansera både Garberg och Kansbol i samma färger som Eldris. Det hade garanterat en försäljning som aldrig förr skådats, med ännu fler nöjda kunder som resultat.

Totalt sett så borde Morakniv Kansbol ligga på dom flesta utomhusmänniskors önskelista, oavsett om man är veteran i skogen eller nybörjare. Alla har råd med en kniv på 300 kr, helst när vi pratar så mycket kvalité som man får för pengarna.

Ha en fortsatt trevlig sommar så hörs vi snart igen.