Snöläget igår…

Jag och min äldsta son Axel var ute och spårade lite djur under dagen igår och passade på att ta lite bilder på snöläget här, norr om Polcirkeln just nu. Uppe i gles skog så har snönivån börjat bli rätt så tunn, men än är det heltäckande snötäcke på dom flesta ställen. Så fort solen och värmen fått chansen att komma åt marken under så brukar det gå rätt så fort ändå. Jag uppskattar snödjupet till ungefär 35-40 cm på dom flesta ställen.

Ute på sjön så har det börjat öppna upp och snart är det så lite snö på isen att man utan problem kan gå omkring. Dock är det förstås svårt att se spåren från djur när snön försvinner, men vi lyckades hitta några äldre spår från Utter. Uppskattningsvis 2 veckor gamla.

Det var i alla fall en underbar dag att strosa runt i naturen och bara andas den friska luften. Vi hade klätt oss aningen varmt, men då det blåste rätt så mycket på morgonen så var det nog rätt strategi trots allt.

Vi ska försöka ta oss lite längre upp längs sjön och se om vi ser några mer spår av Utter inom kort. Det hade varit spännande att se lite fräschare spår och kanske hitta var dom håller till. Nästa gång blir det att ta med kikare också, vilket vi normalt sett inte bär med oss när vi vandrar i skogen.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar