people toasting with glass beer bottles

Apple har hittat min telefon!

Eller, kanske jag ska skriva att dom nu har mottagit min telefon och därför vet var den är. Hela situationen med att min iPhone slarvades bort (ett tag) känns lite konstig, samtidigt som det känns som att ”någon” försöker dölja faktumet att den faktiskt varit på vift.

Från att det inte funnits någon information om var telefonen befunnit sig så finns det nu detaljer, men dom detaljerna känns inte som att dom stämmer riktigt. Exempelvis så befann sig min telefon i Järfälla innan jag skickade den från mig. Datum stämmer inte heller, vilket får mig att tro att det är fabricerat i efterhand för att det ska finnas uppgifter.

Jag fick också ett meddelade från UPS där det stod ”We have your package!” efter att den tydligen varit på vift i 13 dagar. Men när dom likaså hittade paketet så tog det 2 dagar för den att gå från Sverige till Apples service-center i Östra Tjeckien.

Hur som helst spelar det ingen större roll. Jag är glad att den nu är framme och äntligen så kanske min situation löser sig. Kanske kan jag snart ha en ny eller lagad telefon i handen så att mitt (tekniska) liv kan gå tillbaka till normalt tillstånd igen. Det är nämligen inte någon lek att sitta med en iPhone 8 istället för sin iPhone 15 Pro Max, på många sätt.

Dels så fungerar inte min Apple Watch Ultra med iPhone 8, vilket i sin tur gör att träning och annat inte registreras om dagarna. Dels har den dålig batteritid, vilket gör att jag ständigt måste ladda den och får ganska massiv batteri-ångest. Jag har löst det med ett batteripack, men det känns ändå jobbigt, då mina nya batteripack har USB-C, vilket inte iPhone 8 har.

All personlig automation som jag har använt på min iPhone 15 Pro Max var tvungna att återskapas från början igen på iPhone 8:an, vilket kändes konstigt. Då jag har massiva mängder med automation på mina telefoner så har jag i alla fall lyckats lägga tillbaka dom viktigaste, men jag hoppas att alla återskapas när jag får tillbaka min 15 Pro Max, annars blir jag ledsen. 😞

Allt går förstås betydligt långsammare med en iPhone 8, det behöver jag ju knappast förklara. Den är inte hopplös på något sätt och fungerar väldigt bra till det mesta, men det känns ju inte roligt att surfa efter information på en iPhone 8, vilket gör att jag måste använda min iPad och Mac betydligt mer än jag brukar.

Lagringen på iPhone 8 räcker inte till för mina ljudböcker och annat som jag normalt sett brukar ha på mina telefoner. Den enda bärbara enhet med tillräcklig lagring är dessutom min iPad, som jag nu måste använda för att lyssna på ljudböcker. Något som kan vara klumpigt att gå och bära med sig.

Tanken på att köpa en ny iPhone, eller i alla fall en nyare modell (iPhone 12-14) har faktiskt slagit mig, men jag försöker ändå rida ut denna period och hoppas att Apple gör sitt yttersta för att jag ha min telefon hos mig så snart som möjligt. Om jag vetat att det skulle ta så lång tid så hade jag nog köpt en nyare iPhone direkt, bara för att slippa krångla och leva som en teknologisk eremit från 2018.

Jag vill ju gärna tänka mig att det inte spelar så stor roll vilken iPhone jag använder, men bevisligen är det stora begränsningar att använda äldre modeller. Kanske inte för alla, men för mig som är van att använda avancerade funktioner på mina enheter.

Jag har till och med varit tvungen att sänka säkerhetsnivån på mina enheter, eftersom iPhone 8 inte stödjer den senaste generationens lösningar och därför inte ens kunde skicka ett iMessage, eller ta emot ett för den delen. Så, rent krasst kan man säga att jag, genom att introducera en gammal iPhone i hemmet, har gjort att alla mina enheter är mer sårbara mot intrång och dåligheter.

I skrivande stund så håller Apple på med att försöka diagnostisera min iPhone 15 Pro Max och jag hoppas att dom bara skickar en ny till mig på en gång, så att jag inte behöver sitta och vänta på reparationen. Huvudsaken är dock att jag får en ny iPhone i handen så fort som möjligt. 🫠

Jag kommer förstås att skriva på bloggen så fort något nytt dyker upp.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.


Kommentarer

Lämna ett svar