Snabbrecension: Tech 21 EVO Wallet för Note 8

Jag är en av dom där som alltid glömmer plånboken i en annan jacka eller i mina arbetsbyxor, kanske även i bilen eller på en hylla någonstans. Hur som helst är det mer än en gång som arbetskamrater och vänner fått lägga ut för en lunch. I och med att jag nu använder Samsung Galaxy Note 8 och även en Gear S3 Frontier så har jag möjlighet att använda Samsung Pay om situationen uppkommer, men det finns ändå en smartare lösning.

Den enda sak som jag aldrig lämnar är faktiskt min telefon, så det mest logiska är att kombinera plånbok och telefon till ett. När jag först såg bilder på Tech 21 EVO Wallet för Note 8 så blev jag väldigt intresserad. Den ser väldigt high-tech-stealth-aktig ut på fronten. Den påminner om något man skulle kunna hitta i spelet Splinter Cell, vilket jag uppskattar.

Men det som är speciellt med detta skydd är, förutom att den har plats för 2 kort, att den har en magnetisk ”flik” som skyddar skärmen från att nötas mot korten, vilket annars är ett stort problem med denna typ av flipp-väskor.

I och med att jag har ett mjukt plastskydd på skärmen just nu så har jag märkt att det ändå blir märken i skärmskyddet, trots denna flik. Om man däremot har ett skärmskydd i härdat glas så blir det nog inga märken.

Tech 21 valde också att använda ett ordentligt lås till fliken, istället för magnetspännen som vanligtvis finns på denna typ av skydd. Den bidrar till en öppningsprocedur som i princip kräver bägge händerna, men samtidigt så kommer den troligen aldrig oavsiktligen öppnas om telefonen tappas eller utsätts för andra externa påfrestningar.

Jag är vanligtvis emot att ha en ”flipp-väska” till telefonen, eftersom den bidrar till att telefonen blir tjockare och att hanteringen med en hand blir betydligt jobbigare. Men om jag ska ha ett sånt skydd på mina telefoner så måste det bidra till något positivt, som exempelvis ha plats för mitt körkort och kontokort.

När det specifikt gäller Tech 21 EVO Wallet så känns det som ett extremt skydd för telefonen, likt OtterBox eller andra ”äventyrsskydd”. Detta är inget skydd jag rekommenderar för annat än arbete och ställen där du riskerar tappa eller slå i din telefon (eller om du är notoriskt släpphänt). Trots att den tekniskt sett är väldigt ”slimmad” så bidrar den till en betydligt mer osmidig hantering än många andra ”kontorsanpassade skydd”.

Tech 21 använder sig av sina patenterade kant/hörnskydd vilket gör att telefonen blir runt 6 mm bredare än vanligt. På en liten telefon som exempelvis Galaxy S8 så spelar det inte så stor roll, men på en Note 8 som i princip dansar på linjen mellan att vara FÖR stor och NÄSTAN för stor, så tippar vågen lätt åt att den blir för stor.

Priset på Tech 21 EVO Wallet känns inte riktigt befogat heller. Visst är det ett snyggt designat skydd, men med en prislapp på runt 500 kr så förväntar jag mig betydligt mer. Valet att använda gummi för baksidan får tankarna att vandra mot betydligt billigare skal, men samtidigt inser jag att det är nödvändigt för att kunna garantera det höga rankade tapp-skyddet som skalet faktiskt erbjuder.

Slutbetyget för Tech 21 EVO Wallet blir trots mina negativa insikter väldigt högt. Det är ett fantastiskt skydd som passar den aktiva personen bättre än kontorsarbetaren. I och med att Note 8 redan är skyddad mot vatten och damm, så bidrar EVO Wallet till extremt stöt och tappskydd. Tillsammans så blir telefonen skyddad mot extern påverkan i betydligt större utsträckning och gör Note 8 till det givna valet för den äventyrande likväl som den produktiva.

Betyg: 8 av 10