Samsung Galaxy S8+ – Efter smekmånaden

Som alla känner till så finns det en period där stolthet går över intellekt och reson i den tekniska världen. Denna period brukar jag kalla för ”smekmånaden”. Under denna tidsram, som oftast sträcker sig flera månader för en normal människa (och runt en vecka för sådana som mig) så försöker man motivera sitt inköp av en ny apparat eller teknisk leksak med ologiska argument.

Exempelvis hur mycket bättre en sak är mot för en annan. Här pratar man också om små små detaljer som är helt avgörande för hur bra investering man gjorde och hur mycket bättre ens liv nu kommer att bli. =)

Efter denna ”smekmånad” så återkommer intellektet och det logiska tänkandet. Det är oftast då man inser att man blivit lurad och samtidigt hur dum man var som köpte en sån onödig sak… För i ärlighetens namn så var den ju inte något bättre än förra. I detta stadium är det inte helt ovanligt att man blir aggressiv och beskyller produkten för att vara ”helt värdelös”, trots att man i grund och botten visste, på ett logiskt plan, att det var så redan från början.

Så. Nu är det nästan exakt en vecka sedan jag köpte min Galaxy S8+, vilket gör att min ”smekmånad” är över. Vad är då domen? Är det så att jag nu aggressivt kommer att såga denna telefon, eftersom den inte är speciellt mycket bättre än min iPhone 7 Plus… Nä, det hade ju varit lite dumt att förklara olika stadium och sedan stereotypiskt falla in i ett av dom facken själv. =)

Faktumet är att jag gått från att vara väldigt skeptisk till att faktiskt börja tycka om S8+. Jag hävdar bestämt att en iPhone alltid kommer att vara en iPhone, samtidigt som en Samsung alltid kommer att vara en Samsung. Med detta så syftar jag på att man inte direkt kan jämföra kvalitén på Apples produkter med kvalitén på Samsungs. Detta gäller såväl hårdvara som mjukvara. Detta jag tvivlar att  ”dom lärda” kommer att argumentera emot.

Att Samsung dessutom har satt prislappen orimligt högt är inte direkt en överraskning, men samtidigt drar det ned lite på slutbetyget då man inser att man inte fick ”bang for the buck”, vilket man innerst inne hoppades.

Skärmen är dock det som är mest överskattat och överhypat, eftersom du i princip inte märker någon som helst skillnad mot för en ”vanlig telefon”. Om du tittar på Galaxy S8+ så motsvarar storleken på skärmen 5.5 tum i ”vanlig storlek”. Dom återstående pixlarna är bara i sidled och ger ungefär 2 cm mer skärmyta. Whoop-dee-doo…

Men om man ser till en rent funktionell nivå så är S8+ en ganska så komplett telefon, stundtals imponerande, men i grund och botten en gammal hederlig Android telefon. Med allt vad det innebär. Säkerhetsuppdateringarna är gamla, mjukvaror buggar, samtal tappas och lite andra ”besynnerligheter” som överraskar.

Jag har dessutom köpt en Samsung Gear S3 Frontier (som kommer på en review inom kort) vilket visade sig vara en smartwatch lika obekväm som beräknelig. Men samtidigt så är den det bästa alternativ som existerar på Android fronten. Jag planerar dock att modifiera klockan för att jag ska kunna använda den överhuvudtaget, eftersom den nu mest är en plåga att ha på armen. Vi får se hur det går.

Så. Inom kort kan ni förvänta er en review av S3 Frontier och en mer genomgående kameratest av S8+:en.

Ha en trevlig dag.