Samsung Galaxy Note 8: En månad senare…

Man säger att tiden flyger när man har roligt, vilket får mig att tro att jag är väldigt lycklig med min Note 8. Om sanningen ska fram så har den där varma mysiga känslan av forna Note telefoner faktiskt infunnit sig. Det har gått en hel månad och jag hittar ingenting att klaga på, förutom dom initiala och generella klagomålen som rör placering av fingeravtrycksläsare och mono högtalaren i botten på telefonen.

För att vara en Samsung telefon så känner jag att denna har visat framfötterna ordentligt. Även med telefoner som Huawei brukar jag ha hunnit hitta något att irritera mig på vid det här laget, en liten bugg eller funktion som inte fungerar som det är tänkt. Alltså, dom där sakerna som irriterar men inte gör att man börjar leta efter något bättre eller kanske ens orkar bry sig att klaga heller.

Det enda jag har märkt är att om telefonen själv får ansluta mot mitt WIFI hemma och jag för över filer till min server så toppar hastigheten på runt 15-17 MB/s. Om jag däremot slår av och på WIFI på telefonen när jag kommit hem så ökar hastigheten till runt 45-50 MB/sek. Jag vet inte om det har med min router att göra, eller om jag lyckats hitta en bugg. Dock är inte heller detta något jag normalt sett bryr mig om, utom när jag för ovanligheten flyttar någon stor fil då hastigheten blir betydligt bättre efter en ”reset” av telefonens WIFI.

En fördel som Samsung länge har haft är att dom är kompatibla med nästan all teknik som man har runt omkring. Exempelvis har vi en 50 tums UHD TV i vårt konferensrum som har varken Internet eller någon annan anslutning. Vi har försökt använda denna TV för att titta på film under luncherna, men ingenting har fungerat. Direkt jag startade TVn och sa åt min Note 8 att spela upp en film på en annan enhet så dök den upp i min lista. Detta är långt ifrån första gången jag varit med om att den lyckats hitta enheter och anslutningar jag inte trodde fanns.

Som jag sagt tidigare så dröjer det länge innan Samsung hamnar på plus hos mig, dom har mycket att bevisa, men Note 8 har verkligen gjort att jag hamnat i en neutral zon istället för att misstro märket. Jag kan, som jag skrev tidigare, känna en mysig känsla av att Note 8 är en komplett smartphone med allt vad det innebär. Visst skulle den ha haft större batteri, större skärm, bättre ljud i högtalaren och mycket annat, men alla moderna flaggskepp är trots allt en samling kompromisser. Man kan inte få allt, vilket är nyttigt att inse för en nörd som mig själv.

Det finns till och med ett område där jag anser att Note 8 klart visar framfötterna, vilket är ljudet i hörlursutgången. En högupplöst ljudfil med ens favorit tillsammans med Samsungs ”Adapt-Sound” teknologi gör lyssnandet till en nästan religiös upplevelse. Jag lyssnar väldigt mycket på musik och det var länge sedan jag hörde så bra ljud från en mobiltelefon att nackhåren reser sig, men så bra ljud kan Note 8 stoltsera med. Även ljudsystemet i min bil låter fantastiskt bra med Note 8 ansluten via AUX, vilket gör bilfärden till ett nöje på flera plan.

En sak jag gärna hade haft på Note 8, vilket jag anser att den saknar, är en IR sändare för att kunna fjärrstyra TV och andra apparater. Detta är något som man kanske inte använder hela tiden, eller ens en gång i veckan. Men det är en trevlig funktion som underlättar vardagen när man tillfälligt slarvat bort fjärren till TVn eller liknande. Dessutom har jag svårt att tro att Samsung inte hade fått plats med en IR sändare under skalet på Note 8, dom har ju lyckats med det förr.

Men, givetvis är mina problem med telefonen bara småsaker som jag, personligen, skulle föredra. I det stora hela kanske jag är rätt ensam om att vilja ha exempelvis IR, vilket skulle förklara varför Samsung tog bort den. Rent generellt är jag nöjd och belåten, än så länge.

Det lustiga är att jag verkligen såg fram emot Huawei Mate 10 Pro som en ”uppgradering” från Note 8. Men med facit i handen, där Mate 10 Pro bland annat saknar hörlursutgång, så känns det inte längre som en uppgradering. Lite för lite, lite för sent. Men vi får väl se hur länge Note 8 lyckas befinna sig i min ägo. Alla mina läsare vet trots allt att det bara är en tidsfråga. =)

Ha en trevlig dag.