Då var det dags för en Ruike igen. Sedan min Ruike P801 så har jag haft svårt att hitta en lika billig och bra kniv. Man kan till och med säga att märken som Civivi och många andra budgetmärken inte kommer i närheten av pris vs kvalité.

Just Ruike P671 har varit lite av en önskekniv för mig. Den är av modell mindre, har front-flipp, tum-knoppar och är tillverkad av G10 laminat toppat med kolfiber. Den är med andra ord snygg, mångsidig och praktisk. Att den dessutom har ett av mina favoritstål i budgetknivar, Sandvik 14C28N gör inte saken värre direkt. Jag fullkomligen stortrivs med just det Svenska Sandvik-stålet.

Den huvudsakliga orsaken till att jag bestämde mig för en P671-CB beror på att jag faktiskt har förlagt min P801 någonstans. Jag hittar inte igen den någonstans och troligen så har den hamnat i skogen någonstans, eller i botten på en väska. Hur som helst gråter jag inte över ”spilld mjölk” i detta fall, då det faktiskt inte handlar om en kniv för flera tusen, utan en för några få hundralappar.

Om Ruike P671-CB visar sig vara av lika hög kvalité och ha samma utsökta mekanism som P801 så tror jag att min favorit tillverkare bland billiga knivar har hittats, en gång för alla. Deras nästan ofattbart låga priser i kombination med kullager och annat som man bara hittar på betydligt dyrare knivar gör att dom får väldigt lite konkurrens i detta segment.

Jag återkommer med en full review när jag haft tid att bekanta mig med denna kniv.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.

Tags:

Comments are closed

november 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.