a person holding a powerbank

”Rekommendera ett bra batteripack!”

En sak som till en början kan verka enkel är att rekommendera ett bra batteripack för lätt-vikt-EDC. Men eftersom alla har olika krav, som att exempelvis ibland nödladda mobilen till att kontinuerligt lösa problem med enheter som har slut på batteri hela tiden.

Personligen så anser jag att 10.000 mAh bör räcka till det mesta man kan tänka sig råka ut för under en dag. Jag använder inte batteripack annat än i nödfall, så för mig är det mer en trygghet att ha med än en nödvändighet. Jag har dock pratat med många som i princip förlitar sig på batteripack för att klara dagen, vilket säkert ökar kraven på kapacitet betydligt mer.

Batteripack på 5000 mAh eller mindre räknar jag som ytterst nödfallsutrustning. I bästa fall så räcker ett sådant batteripack till att ladda telefonen en gång, men sedan är det slut på det roliga. Jag tänker därför inte rekommendera något batteripack med sådan begränsande kapacitet.

Tillverkare
Det finns få tillverkare som jag litar på när det gäller batteripack. Vi har Belkin, Anker, Varta och GP. Alla dessa är erkänt bra på batterier, men för den skull så kan dom faktiskt ha dåliga produkter i sitt sortiment. Jag kommer att rekommendera ett batteripack från varje tillverkare, så får du själv välja vilken tillverkare du anser verkar mest pålitlig.

Belkin Pocket Power
10000 mAh och en prislapp på runt 500 kr. Den är kompakt och väger 222 gram, vilket inte är allt för farligt, men det finns bättre. Den har två USB utgångar med 2.4A vardera, men stödjer inte laddning via USB-C utgången. Denna är enbart för laddning av packet.


GP Voyage 2
Likt ettan på listan så har denna 10000 mAh, är ungefär lika stor, men väger 11 gram mer (233g). GP Voyage 2 har lite mer premium-känsla och har tre portar. Två USB-A med 2.4A och en 3A USB-C. Detta gör att den kan ladda mobiler snabbt och kostar dessutom bara runt 350 kr.

Anker Powercore III Sense
10000 mAh kapacitet, väger 241 gram och är rätt så nätt i fickan. Detta batteripack skiljer sig från dom ovanstående på två sätt, dels har den en USB-A och en USB-C, men den har även stöd för QI trådlös laddning. Praktisk om du vill ladda dina AirPods samtidigt som du laddar något via kabel. Priset är runt 500 kr på denna.

Varta Power Bank Energy 15000
Precis som namnet antyder är detta en 15000 mAh version istället för en 10000 mAh som dom övriga. Den väger mest också, med en vikt på 337 gram, men för detta så får du fyra anslutningar, 1n USB-C, två USB-A och en Micro USB. Vartas Power Bank stödjer snabbladdning och du kan ladda tre olika enheter samtidigt utan problem. Priset är ungefär 240 kr på denna, så den känns prisvärd som tusan.

Slutligen
Dom batteripack som jag rekommenderat här ovan är inte på något sätt dom ”bästa av dom bästa” för varje tillverkare. Dom erbjuder dock mycket ”bang-for-the-buck” vilket jag känner är en viktigare prioritering än flärd och digitala displayer. Alla är förstås olika och någon föredrar säkert denna form av lyx istället för ren och skär kapacitet.

Hoppas detta var svar på din fråga.

Ha en riktigt bra dag.