Problemet med EDC knivar…

Jag är en person som gillar EDC och att alltid vara redo, precis som scouterna. Att vara personen som löser problemen är min föredragna roll i alla situationer. Detta blir jag oftast genom min Victorinox Cyber Tool som i princip täcker allt som kan hända, vilket är fantastiskt.

Men så ibland så väljer jag att bära en vanlig EDC fällkniv istället för min Victorinox, vilket fungerar, ibland. Oftast gör jag detta för att testa någon teori som jag har, eller för att jag håller på att recensera en ny kniv. När det är ”allvar” så är det alltid någon Victorinox som får följa med. Vilket är något som sker utan undantag och av en god anledning.

Det jag upptäckt är att en fällkniv fungerar bra så länge jag inte behöver göra annat än att sprätta kartonger, skala en kabel, kapa något eller tälja en pinne för något ändamål, men där slutar ”funktionaliteten” hos en kniv. Om jag råkar ut för ett handtag som skruvarna håller på att släppa på, då fungerar det inte längre att ta upp kniven. Faktum är att jag aldrig skulle få för mig att försöka dra in skruvar med en fällkniv.

Det finns mängder av liknande situationer som jag kan ge som exempel, men rent generellt kan jag säga att allt som jag använder min Victorinox till är saker som jag aldrig skulle få för mig att göra med en vanlig kniv. Samtidigt kan jag göra allt som jag gör med en vanlig fällkniv med mina Victorinox… Frågan är då varför man väljer att bära en fällkniv som EDC överhuvudtaget.

Den självställda frågan har jag inget bra svar på. Jag har faktiskt genuint suttit och funderat ett bra tag på vad fördelen med en ren kniv är, jämfört med Victorinox och kan inte hitta något annat än att bladen oftast går att låsa på en kniv. Dock lär man sig ganska fort att inte behandla slip-joint låsta knivar som stickvapen, oftast redan första gången som bladet slår igen över fingrarna. ?

Med detta i åtanke och trots min tjurighet, så tänkte jag satsa lite mer på Victorinox i framtiden. Kanske lite olika storlekar, testa lite andra modeller. Vi får se hur det blir. Hur som helst känner jag mig alltid lite dum som tänker rätt, men ändå gör fel. ?

Dela gärna med er av tankar och funderingar rörande detta, antingen via kommentarer nedan eller via läsarfrågor. Jag är alltid intresserad av att höra andras åsikter rörande det jag skriver.

Ha en riktigt trevlig dag

Notera att detta inlägg är 1 år gammalt. Tänk på att 1 år är en lång tid och att saker och åsikter kan och troligen har ändrats sedan dess. Använd gärna sök funktionen för att hitta nyare inlägg med samma ämne.

Tags:

Comments are closed

mars 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Produkter
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.