Portabel klimatanläggning beställd!

Nu har vi gjort slag i saken och beställt en klimatanläggning för vår lägenhet. Nu är vi trötta på att sova dåligt och vakna badandes i svett när solen värmer som hårdast.

Det blev en HACE CB-18inv som enligt uppgift ska kunna kyla ned rum på 60 kvadratmeter från 42 grader till lämplig nivå (22-23) på väldigt kort tid. Tanken är att den ska hjälpa till att hålla en dräglig nivå i hela lägenheten. Genom att den använder en unik struktur så är den faktiskt A+ klassad och väldigt energisnål.

Maximalt förbrukar den 1350 watt, men samtidigt ger den då 5300 watt kyla. Inverter funktionen gör att kompressorn endast arbetar så mycket den behöver.

Då den är anpassad för butikslokaler så antar jag att den duger gott för vår lägenhet också.

Varför beställde vi då en portabel klimatanläggning då? Jo, vi har märkt att den största anledningen till att Axel är på så dåligt humör är just vårt klimat i lägenheten. Det är ofta fuktigt och varmt, ibland på gränsen till att man ska kunna sova överhuvudtaget. Det är ju inte underligt att han blir förbannad när det är så här.

Förutom att klimatanläggningen får ned temperaturen i lägenheten så avfuktar den också, samtidigt som den rensar luften från dåligheter. 3 saker i en, det går väl inte? Jo, det går faktiskt.

Om du också har varit i startgroparna att köpa en klimatanläggning till sovrummet eller liknande så rekommenderar jag varmt att du letar runt på nätet efter recensioner och tester. Det finns många att välja på, men efter mycket letande och snokande så visade det sig att inte många är värda pengarna dom säljs för. HACE är utan tvekan den mest effektiva lösningen för oss och säkerligen för många andra personer i samma situation.

Om du vill se andra lösningar för hemmet så rekommenderar jag Hallbäcks, där allt är fraktfritt inom Sverige.