Läsarfråga: Vad är egentligen fördelen med Android?

Stefan.O: ”Jag har suttit och tittat på tester på iPhone, Windows Phone 7 och Android den senaste tiden. Jag är i startgroparna att köpa en ny telefon, men jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Då jag är medelålders och inte speciellt teknisk så undrar jag vilken telefon som skulle passa mig bäst. Priset är inte avgörande, då jag sällan köper nya telefoner.”

Först vill jag säga att det är trevligt att du gav så mycket information i din fråga. Det tekniska intresset är faktiskt rätt så avgörande när du ska välja din nästa telefon. Alla telefoner du räknade upp är så kallade ”smartphones” och kräver i grund och botten att du lär dig hur dom fungerar.

iPhone är enkel att ringa med, men kräver att du har en PC/Apple dator och är beredd att använda datorn för uppdateringar av din telefon och liknande. Windows Phone 7 har jag ingen direkt erfarenhet av ännu, men den är inte svår att använda alls enligt uppgifter från personer som äger just dessa telefoner.

Android är ju ett givet alternativ för den tekniskt intresserade, men är i många fall svår för dom som har liten eller ingen erfarenhet av just Smartphones. För att använda telefonen på en grundläggande nivå som att ta bilder, skriva meddelanden och övriga enkla uppgifter så skiljer sig inte dom olika telefonerna speciellt mycket.

Det är när man går in på djupet som saker och ting skiljer sig rätt så mycket. iPhone är låst till iTunes, vilket krävs för att du ska kunna ladda ned musik och liknande. Samma gäller Windows Phone 7, fast då med Microsofts version av ”iTunes”.

Android är faktiskt det enda operativsystemet som du kan göra precis som du vill med. Ladda ned Mp3:or från nätet och kopiera dom till telefonen är väldigt enkelt. Samma gäller film och övriga saker. Med en Android telefon kan du också välja utseendet precis som du själv vill att din telefon ska fungera. Detta är givetvis lite jobbigare än på exempelvis iPhone, där du inte har många möjligheter att välja hur telefonen ska fungera.

Då du är i startgroparna att köpa en ny telefon så har jag faktiskt två olika råd att ge, beroende på hur mycket ”arbete” du är villig att lägga ned på din nya telefon. Om du absolut inte vill göra annat än att ringa och skicka meddelanden så spelar det ingen roll vilken telefon du väljer.

Men, om du är intresserad av att få en telefon med den senaste hårdvaran och riktigt bra kamera, samt möjlligheten att göra din telefon individuell och personlig så bör du köpa en Android telefon.

Eftersom du heller inte köper en ny telefon speciellt ofta så bör du satsa på Samsung Galaxy S II, vilken kommer att hålla sig fräsh en lång tid på marknaden.

Ett sista råd är ju faktiskt att du skippar alla ”smartphones” och köper dig en Nokia med Symbian istället, det är fortfarande en smartphone, men den har fördelar som dom andra tillverkarna inte har.

Nokia har fina telefoner med bra batteritid, bra mottagning och komponenter av hög kvalité. Dessutom är dom väldigt prisvärda i dagsläget.

Hoppas att det hjälpte lite, men om du känner att rådet jag gav dig inte räcker så får du gärna höra av dig igen med fler frågor på samma ämne så ska jag hjälpa så gott det går.

Ha en bra dag.

Kategorier:

Kommentarer är avslagna

oktober 2023
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Digital Loppis
Prenumerera på bloggen via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.