”Orion webbläsare för Windows?”

Jag har fått in två läsarfrågor som rör Orion webbläsaren och varför dom inte hittar den till Windows. Allt beror på att jag tidigare testat olika webbläsare och kommit fram till att Orion är väldigt, väldigt bra.

Det finns förstås ett väldigt snabbt och enkelt svar, men det har väl aldrig varit min inställning tidigare, så varför börja nu. =)

Skämt åsido så är Orion baserat på WebKit från Apple, redan här borde det vara uppenbart varför den inte finns till Windows. Den är med andra ord baserat på samma ”motor” som Apples egen Safari webbläsare och kommer antagligen, väldigt troligen, aldrig att existera på Windows.

Det har historiskt funnits Safari för Windows, men sedan många år tillbaka så är det projektet nedlagt. Det går enligt uppgift att installera Safari för Windows ännu, men du kan säkert tänka dig hur uråldrig den ska vara på dagens hemsidor, för att inte tala om osäker och buggig. =)

Den enklaste lösningen är således att köpa en Mac och njuta av reklamfri YouTube och att ha ett privatliv på Internet. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.