Hängare för Victorinox

En av dom vanligaste frågorna jag får just nu är om det finns några prisvärda hängare för Victorinox Swiss Army Knife. Svaret är förstås ”ja”, annars hade jag inte börjat skriva detta inlägg. Men det finns förstås för och nackdelar med detta tips, så låt oss börja titta närmare på lite dyrare alternativ.

TEC Accessories – P7
En av dom första erfarenheterna jag hade när det gäller ”hängare” för Victorinox och andra EDC prylar kom från TEC Accessories P7. Det var också dom som gjorde att jag började tillverka mina egna hängare i titan istället. Det visade sig att jag lätt kunde tillverka egna för en bråkdel av priset för deras hängare.

Som billigast så har jag hittat dessa för runt 150 kr, men dom går att få tag på i fler-pack för några kronor mindre. Visst är det en trevlig uppfinning, men låt oss vara lite realistiska med vad det egentligen är. Det är inte direkt någon vetenskap att tillverka en själv för några kronor, eller helt gratis om du råkar ha metall liggandes.

https://m.media-amazon.com/images/I/71TDxcnZH+L._AC_SX679_.jpg

Iyowei (Amazon.se)
Om vi tittar närmare på billigare alternativ till P7:an så har Iyowei tillverkat ”kloner” som är betydligt billigare. Du får 10 stycken hängare för 100 kr, jämfört med 1 för 150 kr. Anledningen att dom är mycket billigare beror på materialet dom är tillverkade av, troligen. Vi pratar zinklegerat stål istället för rostfritt stål. Dom är lite mjukare och håller inte för lika stor påfrestning som P7:an, men frågan är om det verkligen är ett stort problem.

Jag har beställt 10 st Iyowei för att testa dom, så jag kommer att återkomma med test inom kort.

Ännu billigare
Som sagt förespråkar jag att man helt enkelt bygger sin egen hängare av en ståltråd, en bit rostfritt eller titan. Det är väldigt enkelt och kräver inte någon specialutrustning alls. Detta är förstås det absolut billigaste alternativet och ”råvaran” för att bygga hängaren går att hitta i princip överallt.

Många går till sin lokala bygghandel och köper ett hörnbeslag eller annat för att tillverka sina hängare, men jag föredrar att titta i skrotlådorna hemma. Till och med en spik kan byggas om till hängare om man bara är lite kreativ.