OptiGrill XL – Grattis till mig!

Idag fyller faktiskt jag år, en dag efter min son. På detta sätt är det lätt att komma ihåg hans födelsedag. =)

Detta år hade min underbara fru fixat en present som hela familjen kan ha roligt med, nämligen en OptiGrill. Denna finurliga uppfinning har jag haft siktet på en längre tid, vilket hon noterat. Det var dessutom inte en av dom vanliga OptiGrill-modeller jag tidigare tittat på, utan XL versionen.

Vad är då en ”OptiGrill” kanske någon undrar? Det är i grund och botten en elektrisk grill, ungefär som dom du hittar på snabbmatskedjor, men i ”civilt utförande”. Den är dessutom utrustad med olika smarta sensorer, som mäter tjocklek på det du tänkt grilla, samtidigt som den kalkylerar tid och övrigt för att ge ett perfekt grillresultat varje gång.

Den enda input som den behöver från dig är vad för något du tänkt grilla, exempelvis fisk, fågel, lamm eller biff. OptiGrill har även manuella inställningar, utöver dessa färdiga program. Detta gör att man även kan grilla grönsaker, frukt och annat som inte har en färdig knapp.

Det låter lite som magi och jag kan inte riktigt skriva under på att det blir perfekt varje gång, innan jag fått prova denna apparat en längre tid. Jag baserar det jag skriver här i nuläget på vad andra skrivit om denna uppfinning. Jag har inte hört någon som varit besviken, vilket gör att jag får upp hoppet för vad jag kommer att tycka. =)

För mig så har problemet med att grilla ständigt mynnat ut i dom olika stadium som många eftersträvar. Det vill säga allt från Rare till Well-done. Att grilla en köttbit är ju inte någon större vetenskap, tills man börjar kalkylera in den faktorn. Genom att erbjuda olika färgspektrum så visar OptiGrill:arna var ens köttbit befinner sig och gör att man snabbt kan avgöra när den är färdig och perfekt anpassad.

Ni kan ju räkna med att jag återkommer med en fullständig review när jag testat den mer. Problemet är att nu kan jag knappt bärga mig från att grilla något och känner att idag, men även några dagar framöver, så blir det grillat på menyn. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.