Olika medlemsformer, i detalj!

Här har du som är medlem möjlighet att läsa vidare om dom olika medlemsformerna som finns på ITPiraten.se. På grund av uppenbara skäl så ville jag inte nämna detta då jag fick in en läsarfråga på ämnet.

Grundmedlem
En grundmedlem har möjlighet att skriva kommentarer, posta blogginlägg (via Blogga i menyn) och även vara med i olika tävlingar som anordnas på ITPiraten.se. Förutom detta så erbjuds bland annat tillgång till avdelningar med information som vi inte vill ska hamna på alternativa bloggar och hemsidor. Att vara grundmedlem krävs för att man ska kunna avancera inom nätverket.

Fullvärdig medlem
En medlem som är fullvärdig är också per definition ”Trusted”. Denna nivå gör att man har tillgång till alla grundmedlemmens fördelar, plus att man får tillgång till speciella nedladdningar, live video och live chatt. En fullvärdig medlem måste avge ett löfte om ansvarsfrihet, vilket kortfattat gör att ITPiraten.se eller någon associerad inte kan hållas ansvarig för handlingar eller information som medlemmen tar del av.

Medarbetare
Allt ovanstående plus möjlighet att blogga direkt via administratörspanelen. Medarbetare har också möjlighet att starta specifika bloggar. Medarbetare får egna @itpiraten.se e-post adresser.

Redaktör
Förutom allt ovanstående så har en redaktör möjlighet att övervaka och ändra nästan all information på ITPiraten.se. Dom kan skapa nya sidor med information och påverka utseendet på i princip allt som rör innehållet.

Administratör
En administratör kan göra allt. Installera plugins på servern, underhålla databaser, redigera grafik och utseende på ITPiraten.se. Möjligheten att bli Administratör är väldigt begränsad och om du inte är högt uppsatt redan så är det omöjligt.

VIP
Detta är en Very Important Person och har tillgång till nästan alla tjänster som finns på ITPiraten.se. Dom har dock inte möjlighet att ändra information eller påverka tjänster som andra medlemmar har. VIP status sätts på personer som har haft väldigt stor påverkan på ITPiraten.se och dess utveckling. Det kan röra sig om sponsorer eller på annat sätt bidragsgivare. En annan fördel som bara VIP har är att dom får ta del av nyheter och information före alla andra.

Utvecklare
Utvecklarna har tillgång till många olika tjänster och samarbetsfunktioner på ITPiraten.se. Utvecklarna hålls medvetet avskärmade från övriga medlemmar och har samma rättigheter som grundmedlemmarna på dom publika sidorna. Dock har dom mer rättigheter på övriga avdelningar. En utvecklare är exempelvis programmerare, designer eller grafiker.

Övervakare
Detta är nästan uteslutande medlemmar ur det forna ITP Networks. Övervakare kan i det närmaste beskrivas som moderatorer. Dom har möjlighet att ändra information och fixa till saker när det blir något fel. Även i kodningen på ITPiraten.se och dess tjänster. Övervakare förhindrar för det mesta dispyter och bråk som kan uppstå ibland. Till skillnad från Administratörer så kan INTE övervakare interagera med medlemmar, endast utveckare och Administratörer. Dom kan inte posta inlägg på publika avdelningar och inte heller agera grundmedlemmar som utvecklarna kan. Övervakare följer ett strikt regelverk som medför att dom måste kunna bevisa och motivera alla handlingar som utförs.

SysOp
Systemoperatören är den högsta rank man kan ha inom ITPiraten.se. Det är omöjligt att bli SysOp på ITPiraten.se om du inte redan är det. I det närmaste kan man beskriva SysOp som en gud över ITPiraten.se och inga handlingar är omöjliga. Detta är den enda medlemmen som har tillgång till systemets grundläggande funktioner.

 

Om du har frågor angående olika medlemsnivåer och anser att du borde flyttas till en annan medlemsform så är du välkommen att kontakta msupport@itpiraten.se. Observera att det kan ta upp till 48 timmar innan du får svar på dina frågor om det är helgdag eller dag före röd dag.