Nya Apple Watch Series 7(2021)

Förutom iPad och iPhone så presenterade även Apple den nya Apple Watch. Denna var 100% inte vad rykten och ”läckor” försökt berätta det senaste halvåret. Till min glädje så har Apple behållt den runda och trevliga formen på kanterna medan skärmen har blivit lite större och glaset 50% tjockare.

Förutom att skärmen nu är så stor att den går ända ut till skärmkanterna och tjockare, så finns det några förändringar till det bättre som skett. Laddningen är exempelvis 33% snabbare, klockan är nu IP6X certifierad, vilket gör att den är helt skyddad mot damm och smuts, samtidigt som den bibehåller sin WP50 (Water Proof 50 meter) klassning.

I övrigt så är det inte mycket som hänt sedan Series-6 släpptes. Samma sensorer och samma funktioner och nästan samma dimensioner.

Frågan man ska ställa sig, som Series 6 ägare, är om det är värt att uppgradera till den senaste modellen. I mitt specifika fall så säger jag nej. En större skärm är ingenting som övertygar mig om att det är värt att investera i denna klocka. Om du däremot sitter med en Series 3-5, då kanske det är dags att ta steget nu.

Om det är din första Apple Watch, då kan en Apple Watch SE (bilden ovan) vara exakt det du letar efter. Den är billigare än Series 6 och prisvärd, men även väldigt funktionell och trevlig att använda. Den enda egentliga skillnaden som användare kan märka av är att den saknar blod-syre mätare. En funktion som kanske inte används av så många ändå.

Värt att nämna är att Apple inte börjat sälja Series 7 klockan ännu. Den beräknas börja säljas senare i höst och priset är därför inte helt klarlagt för oss i Sverige ännu. Jag gissar på runt 4500-5000 kr för den billigaste varianten.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.