Ny QSP kniv på testbänken!

Nu är det strax dags för ännu en ny kniv att bli testad på hemsidan. Som titeln antyder så är det en QSP kniv, men inte vilken som helst. Denna gång är det QSP Bison som ska testas. Efter lång väntetid så är det alltså äntligen dags för en ny Bushcraft kniv. ?

Vad är det då som är speciellt med QSP Bison? Det mest anmärkningsvärda är att det rör sig om en fast-blads-kniv, inte en fällkniv. QSP är ju synonyma med fällknivar, i alla fall enligt min erfarenhet. Att få testa en av deras outdoor/Bushcraft knivar är väldigt spännande, men jag har samtidigt höga förväntningar, vilket kan bli ett bakslag.

Lite snabba fakta är 342 gram vikt med slida, 201 gram utan slida. Tillverkad i D2 stål. Levereras med Kydex slida och Tek-Lok. Dock är den enbart för höger-hängning, vilket var en lite downer för mig. I mitt huvud så hade den ambidexteriös slida, men tydligen så missförstod jag dess modulatitet. Jag får helt enkelt modifiera den för att passa mig. ?

Jag återkommer med mer detaljer när haft chansen att testa denna kniv lite mer. ?

Ha en riktigt trevlig dag så hörs vi snart igen.