Ny Maxpedition väska på testbänken

Att jag har det mesta inom EDC kanske inte är en stor överraskning, men när det gäller väskor så är det ändå en väldigt under-representerad del i min arsenal. Just nu använder jag en Maxpedition Mongo S-Type Versipack och den har fungerat utsökt till allt jag behöver. Den har dock en för-nack-del som jag ska försöka lösa med ännu en ny väska. Jag pratar om att den är väldigt stor när jag behöver mindre saker med mig.

Den har dock varit en trotjänare och jag har inget annat än positiva saker att säga när det gäller kvalité och hållbarhet. Just därför har jag nu valt en mindre väska i exakt samma serie. Jag pratar specifikt om Maxpedition Jumbo S-type Versipack, vilket egentligen är en lite mindre version av den väska jag redan har. Eftersom jag är vänsterhänt så föredrar jag förstås S-type versionerna, som är ”spegelvända” mot dom vanliga.

Jag köpte dessutom till en Maxpedition EDC pouch i samma färg för att kunna sortera mina prylar lite bättre. Dessa små organiserings-väskor har visat sig vara helt fantastiska för att just få ordning på alla små prylar man bär med sig. Eftersom jag var sugen på att testa annat än svart så fick det bli bruna modeller denna gång. Jag tror att dom ser ännu mer ”civila” ut än dom svarta modellerna som jag har nu.

Jag vet att det kommer att ramla in frågor om jag ska sälja min Mongo nu, men svaret är dessvärre nej. Jag kommer inte att sälja bort någon väska, eftersom dom tillsammans ska se till att jag har möjlighet att anpassa min utrustning baserat på årstid och behov. På vintern kommer nog Mongo att användas mer än Jumbo, vice versa på sommaren. Vi får se.

Den nya väskan, eller väskorna, har inte kommit ännu. När dom gör det så återkommer jag med ett test och lite åsikter, för att eventuellt hjälpa någon att göra ett mer genomtänkt köp.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.