Nillkin – Inte som andra…

I dessa tider, då telefoner kan kosta upp emot (och mer) än 10.000 kr, så är det otroligt viktigt att man skyddar sin investering på bästa sätt. Min föredragna tillverkare för skalskydd är då Nillkin. Det är säkert många som hört talas om detta Kinesiska företag, men få har nog sett deras fulla utbud. Det är nämligen inte så lätt att hitta deras produkter om man inte vet vad man ska leta efter.

Dom finns dock på den Svenska marknaden, om man söker lite. Priserna skiljer sig också väldigt mycket mellan olika butiker, så titta runt ordentligt innan du bestämmer dig, om du tänkt köpa ett skydd från Nillkin.

Det som gör Nillkin speciella, för mig, är deras CamShield skal. En enkel men ack så effektiv lösning för att skydda sin kamera på mobilen. Principen är att en lucka stängs framför kamerorna och skyddar därför mot slag och smuts på ett synnerligen effektivt sätt. Se några exempel på denna teknik här nedanför.

Som sagt är det en väldigt enkel teknik för att hålla sin telefons kameror skyddade mot tappskador och skräp, men du får även ett fysiskt skydd mot appar som använder din kamera när du inte vet om det. Risken är förstås liten på iPhones, men Nillkin tillverkar skydd till i princip alla telefoner som finns.

Från början så fanns det väldigt få alternativ om man var ute efter just CamShield tekniken, men nu verkar Nillkin satsa stort på att visa vad dom kan. I dagsläget så finns det mängder av texturer och material att välja på. Dessutom så verkar dom flesta skal finnas i färgerna grön, blå, svart och röd. Detta gagnar ju förstås att man ska hitta ett skal man trivs med och som passar ens personlighet på bästa sätt.

För mig började resan med Nillkin när jag hade Huawei telefoner. Nillkin sålde nämligen ett skärmskydd som heter ”Amazing Pro+”, vilket verkligen är ett fantastiskt skärmskydd. Klarheten och tåligheten var definitivt inte överdrivet på detta skydd. Med detta i bakhuvudet så började jag även att testa deras skal och övriga produkter. Det var dock inte före jag upptäckte deras CamShield serie av skal som jag blev såld på allvar. Nillkin har dock ett enormt utbud av olika skydd till telefoner, inte bara skal eller skärmskydd. Det finns även snygga skydd till AirPods och liknande, så länge man hittar dom. =)

Priset på Nillkin produkter är inte speciellt lågt, längre. Från början så kunde man hitta skal för runt 50-80 kr, vilket gav väldigt mycket ”bang-for-the-buck”. Nu för tiden så kostar dom ungefär som övriga märkesskal, runt 150-260 kr. Trots detta enorma kliv i prisbilden så är fortfarande Nillkin värt att titta närmare på. Faktum är att dom oftast håller betydligt högre kvalité än övriga i samma prisklass.

Det finns givetvis mängder av olika tillverkare och märken när det gäller skydd till din telefon, så stirra dig inte blind på just Nillkin. Om du dock är intresserad av att skydda din kamera på telefonen, då tror jag faktiskt inte att det finns någon bättre lösning än CamShield tekniken från Nillkin. Jag har provat härdade glasskydd för kameror på flera mobiltelefoner, men alla har gått sönder efter ett tag. Dom blir helt enkelt för sköra eller klumpiga att ha, dessutom så påverkar även det bästa glaset kvalitén på bilderna i din telefon.

Den bästa lösningen är således att inte alls ha något framför kamerans linser när man ska ta en perfekt bild. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.