Nästa kniv blir…

Idag slutade min ”omröstning” rörande vilken som blir nästa kniv att testa. Många var intresserade av knivar som är custom och begränsade utgåvor, men dessa faller naturligtvis bort då dom helt enkelt är för svåra att få tag på. I min omröstning så ville jag veta vilket användningsområde som var mest intressant, vilket blev Bushcraft. När det gällde prisklassen så hamnade vi på mellan 100-1000 kr, tätt följt av 2500-3500 kr.

Jag bläddrade upp några alternativ på Internet och hittade en kniv som jag tror kommer att visa sig intressant för många, inklusive mig själv. Det blev en Bushlore, tillverkad av Condor Knifes and Tools från El Salvador. Designern heter Joe Flowers och har faktiskt designat väldigt många intressanta knivar med unika utseenden. Priset på denna kniv hamnade på strax under 650 kr, vilket är inom prisklassen i omröstningen. Den är specifikt anpassad för Bushcraft, vilket också passar bra. Kort och gott så är detta en perfekt matchning för både mina läsare och för mig.

Min tanke var att testa Lionsteel B41, men denna får vänta ett tag då den faktiskt kostar närmare 1600 kr. En annan gång helt enkelt.

Så. När jag testat min nya Condor Bushlore ett tag så dyker min recension upp här på hemsidan, men jag kommer säkert att dela med mig av dess olika aspekter med jämna mellanrum.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.