Nanoleaf Essentials Smart LED – HomeKit

Min plan på att byta ut alla RGB lampor hemma mot vanliga vita lampor gick inte riktigt som jag tänkte. Istället så slutade det med att jag skaffade Nanoleaf Essentials Smart LED Lampor med E27 sockel. Trots att vi i princip aldrig använder annat än vitt ljus så har vi nu möjligheten att byta färgerna för att mysa till det lite extra ibland. Bättre att ha och inte behöva, än att behöva och inte ha, eller hur? =)

Förutom att kunna ändra färg på lamporna hemma så har dom en fördel gentemot vanliga o-smarta lampor, eftersom man även kan dimma och ändra den vita tonen mellan varmt och kallt ljus, beroende på vad som passar bäst.

Jämför jag Nanoleaf lamporna med dom RGB lampor som jag har i dagsläget (kommer inte ihåg vad dom heter) så kan jag känna att färgerna inte är lika ljusstarka, men dom är mer korrekt i förhållande till appen. Det vita ljuset är dock väldigt trevligt och kraftfullt. Lamporna har även möjlighet att ändra den vita tonen mellan varmt och kallt helt automatiskt, så att man alltid har bra ljus hemma.

Nanoleaf Essentials LED lampor är HomeKit kompatibla, vilket är utgångspunkten för min hemma-automation. Den stödjer till och med Thread teknik, vilket kan förklaras som ett själv-helande-mesh-nätverk för smarta produkter. Snabbare och mer pålitligt än Bluetooth, samtidigt som tekniken erbjuder betydligt längre räckvidd.

Om det verkligen fungerar så bra kan jag inte uttala mig om ännu. Men det sägs att det ska vara framtidens standard. =)

Det som lockade när det gäller dessa lampor var två saker. Priset var riktigt bra (för att vara HomeKit), bara 149 kr/st. Vi pratar samtidigt om Nanoleaf, som är ett erkänt innovativt och bra märke med hög kvalité. Just Essentials prylarna är tänkt att konkurrera med exempelvis Philips Hue både i pris och funktionalitet, med fördelen att Nanoleaf systemet inte behöver någon Hub för att fungera.

Precis som med allt annat jag köpt under denna vecka så har jag för liten erfarenhet för att uttala mig om dess livslängd och annat, men det kommer nog lite senare när allt faller på plats. Det som är lite speciellt med att bygga upp ett smart hem från början är att ju mer saker man har, desto mer användbara blir dom andra sakerna.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.