Morakniv Classic No.3

Det är få knivar från Morakniv som brukar öppna ögonen på personer man visar dom för, men Morakniv Classic No.3 är ett klart undantag. Förutom att den ser ut som dom gamla klassiska Moraknivarna, så är den dessutom ”överdimensionerad”. Den ser faktiskt ut som en samisk huggare i jämförelse med mina andra Classic modeller.

Detta är troligen första gången som jag håller i en No.3, eftersom jag inte kan minnas att jag hanterat en så stor kniv tidigare. Visst förstod jag att den skulle vara stor när jag såg den på skärmen första gången, men inte att den skulle vara så stor som den verkligen var. Det är lätt att titta på siffror och gissa, men det är en annan sak när man faktiskt ser den i verkligheten.

Nu är det i alla fall äntligen dags för mig att börja testa denna kniv på allvar. Jag har varit upptagen med annat hela min semester, så den har bara legat och ”samlat damm” i flera veckor. vilket förstås är trist.

Jag kommer som vanligt att utsätta den för mina 9 standard moment för Bushcraft knivar, vilket gör att den dyker upp på jämförelselistan och även som skriven review inom kort. Morakniv Classic serien erbjuder inte så mycket ”extra funktioner”, så det är en relativt lätt kniv att testa. Stålet och materialet den är tillverkad av är samma som i alla andra Classic, vilket gör att jag även inte borde få några överraskningar på den fronten.

Jag återkommer när testet är klart, som vanligt.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.