Casström Lars Fält Lock Back Folder, och mer…

Precis som många av mina läsare förutspått så är det strax dags för en test av Casström Lars Fält Lock Back Folder. Men istället för Sandvik 14C28N, som är det nya stålet i denna kniv, så är min modell i det ”gamla” Böhler N690 stålet. Skillnaden mellan dessa stål ska bli intressant att testa, då jag faktiskt inte har testat någon kniv med Böhler N690 ännu, men jag har testat mängder med 14C28N knivar. =)

Enligt uppgifter så är detta stål nära besläktat med Japansk VG-10, vilket borde göra att den har en bra slitstyrka och är rost-trögt på en bra nivå.

Enligt legenden och samtidigt en av världens mest erfarna kniv-stål-testare, Peter Colligan från Australien, så håller N690 stål skärpan marginellt bättre än Sandvik 14C28N. Faktiskt lika bra som kolstålet 1095 Cro-Van, trots att det är rostfritt stål.

Tanken med denna kniv är att den ska få bli en ”kompanjon” kniv till min Lars Fält Knife och alltså vara en kniv för matberedning och lite andra små sysslor när jag är ute i skogen. Bägge matchar ju varandra perfekt i både design och material. =)

Jag återkommer när jag fått testa denna kniv ett tag, men nu vet ni i alla fall vad jag har på gång… Men det kommer mer… Jag har nämligen passat på att även beställa bältesväskan som är speciellt framtagen för Lars Fält fällkniven, så att jag har ett bra ställe att ha den på.

Givetvis kommer även en recension på detta ”tillbehör”, men jag kan inte tänka mig att den kommer att göra mig besviken. =)

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.