Korrigering: Casström och Joker Knivar

När jag skrev min recension av Lars Fält Kniven i Sleipner stål nyligen så hörde en läsare av sig och berättade att det var Joker Knivar i Spanien som tillverkade Casströms knivar egentligen. Jag skrev ned detta i min recension, med förbehållet att jag kanske far med osanning. Därefter tog jag kontakt med Casström för att få svar på om detta verkligen stämde.

Patrik på Casström hörde av sig med mycket information och detaljer runt processen, vilket jag inte går in på här. Jag vill bara understryka att Joker Knivar inte tillverkar Casströms knivar. Dom har haft ett samarbete tidigare, men detta är avslutat då Joker inte klarade av att hålla upp kvalitén. Joker har sedan, utan Casströms tillåtelse, börjat ”kopiera” designen från bland annat Lars Fält kniven och sälja som sin egen ”Bushlord” version. Troligen är denna av betydligt sämre kvalité än originalet, vilket också avspeglas i att ”piratkopian” är betydligt billigare att köpa.

Jag rekommenderar dock att man håller sig till originalet och tittar in på Casströms hemsida istället. Inte minst för att få Casströms generösa garantier och support om oturen skulle vara framme.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.