Mobile Media Center projektet, del 1.

Som några av er känner till så har jag planer på att ordna till ett mobilt mediacenter, vilket blev väldigt mycket enklare med Samsung Galaxy S II. Tanken är att jag ska fjärrstyra mobiltelefonen via Bluetooth mus och tangentbord, samtidigt som jag har både laddning till telefonen och HDMI till TVn, samt digitalt ljud till surroundanläggningen. Låter som ett stort problem? Nä, det är det faktiskt inte, bara man får fundera ett litet tag.

Det största problemet i dagsläget är att ha möjligheten att ansluta en större hårddisk samtidigt, för exempelvis BlueRay filmer. Kanske även en DVD/BlueRay spelare. Vi får se hur det går inom kort.

I mitt första steg i projektet så har jag beställt en Bluetooth kombination av tangentbord och styrplatta som är inbyggd. Hur denna kommer att leka tillsammans med SGS II:an vet jag inte ännu, men det finns flertalet olika lösningar för att få saker och ting att fungera. Så länge tangentbordsdelen fungerar så är jag faktiskt nöjd. Om touchplattan fungerar är det bara en jättebonus.

Att få tag på en Samsung MHL (Mobile High-definition Link) adapter som stödjer laddning och överföring av HDMI är inte det lättaste i dagsläget, så jag måste fundera lite på hur jag ska göra här. Trots att jag letat så har jag inte hittat någon information om hur pinuppsättningen är på MHL. Jag har därför inte heller listat ut om det är möjligt att tillverka en sådan kabel själv.

Här är vad jag listat ut att jag behöver just nu:

– Bluetooth Tangentbord/Mus, beställd.
– WiFi hårddisk eller kontroller med FAT32 filsystem.
– MHL/HDMI adapter med laddningsmöjlighet.
– HDMI kabel med audiokanalerna separerade till digital utgång.
– En hög med pengar.

Den sista är givetvis den jobbigaste. =)

Nåja, vi får väl se om det blir något mobilt mediacenter för mig inom kort. Tanken med det hela är att jag ska sätta in en LED TV i sovrummet, på en svingarm som gör att den går att fälla in mot/i väggen när den inte ska användas. Dessutom går det ju utmärkt att titta på alla play kanaler via telefonen.

Möjligheterna är bara begränsade av fantasin (och pengar) när det gäller Samsung Galaxy S II. Något som jag hoppas folk kommer att inse inom kort, genom att utnyttja dess fulla potential.

Ha en bra dag.