Mindre kniv till vardags

En sak som gått från en tanke till en filosofi är att ha mindre kniv och mer verktyg med mig till vardags. Med detta menar jag att en av sakerna jag använder minst av allt är just en kniv. Dom få gånger jag behöver en kniv så behöver jag otroligt sällan någon avancerad eller tuff modell. Det räcker med något som kan skära av en tråd eller sprätta en kartong, med andra ord något sånär vasst, inte nödvändigtvis en kniv.

Istället för att använda just en kniv så använder jag sax, såg, fil och skruvmejslar betydligt mer. Det är också därför som Victorinox blivit till en otroligt viktig del av min EDC (EveryDay Carry). En väldigt kompakt och smidig samling med verktyg/funktioner som verkligen kommer till användning till vardags.

Det finns väldigt många fler anledningar att använda en Victorinox istället för en dedikerad EDC kniv, med den största anledningen som är dess mångsidighet. Men det är förstås även en kniv som räknas som laglig att bära, jämfört med i princip alla andra EDC knivar i världen. Det finns förstås undantag till detta, vilket säkert dom flesta som hanterar knivar förstår, men rent generellt så är Victorinox en av världens mest ”accepterade” knivar att bära i fickan.

Med samma avtryck och plats i fickan som en vanlig EDC kniv så huserar dom flesta Victorinox mängder av olika funktioner och möjligheter. Oftast är dom heller inte begränsade till vad Victorinox avsåg funktionen att användas till, utan genom användarens kreativitet så får verktyget massor av ytterligare funktioner. Dom finns även i mängder av olika modeller, som gör att man enkelt kan anpassa sin Victorinox efter behovet man har.

Den som inte känner till Victorinox vid det här laget bör ta sig en funderare och investera i en rätt så omgående. Passa på att handla nu, medan priserna fortfarande är relativt överkomliga. Titta in till Slims.se och se vad som finns hemma. Om ett tag så kan det vara försent att investera, eftersom det verkar som att världen är på väg in i en ekonomisk nedåtgående spiral utan slut… Eller hur. =)

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.