Mina två bästa skönhetstips

Här sitter man och filosoferar medan alla tre grabbarna tar igen sig efter en lååång natt. Axel har vaknat minst en gång i timmen och både jag och Urban är helt slut. Dock känner jag min son vi det här laget, och så fort jag lägger mig ner kommer han att vakna, så det får bli lite skönhetstips från min sida istället 😉

Jag är inte en som lägger ner flera hundra kronor på en liten burk med ansiktscreme, trots att jag många gånger gärna hade velat vara det (finns ju så många trevliga saker man gärna vill testa, men naturen har gjort att jag prioriterar annat). Detta har gjort att jag gärna experimenterat med olika ansiktsmasker och hårinpackningar av frukt och grönt. Dock finns det två saker jag inte kan leva utan, jag ska nu förklara dem för er…

Olivolja – Lotion
Istället för att köpa dagcreme, nattcreme samt hudlotion är jag en flitig användare av olivolja! Huden blir supermjuk och återfuktad samtidigt som den är otroligt billig med tanke på hur dryg dem är (man behöver bara en liten liten droppe till hela ansiktet). Fantastisk om du har torr hy!

Olivoljan ska visst vara full av nyttigheter, och då den är naturlig behöver man inte oroa sig för en massa kemikalier och konstiga beteckningar som man inte vet ifall det är bra eller inte.

Gör så här: Efter bad/dusch, eller helt enkelt då huden känns torr, tar du någon droppe olivolja i handflatan (lättare att se hur mycket man häller upp då) och massera in den i ansiktet och kroppen. Meningen är inte att du ska glänsa och känna dig oljig, utan ta bara tillräckligt för att huden ska kännas mjuk. Tar du för mycket kan du torka av dig lite med en papperstuss 🙂

Kaffesump – Peeling
Vad gör man egentligen med all sump efter att man kokat sitt kaffe? I vanliga fall slänger man bort det och tänker inte mer på det. Ifall du har behov av att få bort lite död hud kan du istället ta vara på lite av sumpet och göra en snabb och billig peeling av det!

Gör så här: Ta kaffesump från perkulatorn/bryggaren/vad du nu råkar ha (torrt oanvänt kaffe funkar kanske också, men känns lite slösaktigt då allt bara kommer åka ner i avloppet). Om du tänkt peela hela kroppen kan du passa på att göra det medan du duschar. Är det bara ansiktet går det bra att göra det vid handfatet.

Tvätta ansiktet (och/eller kroppen) och ta sedan lite sump på fingertopparna. Massera huden mjukt (riv inte!) med små cirkelrörelser. Undvik att få sump i ögonen!. När du känner dig färdig med skrubbningen sköljer du helt enkelt av sumpen. Torka med en handduk och smörj in dig, förslagsvis med olivoljan som du kunde läsa om högre upp 🙂

Ja, det var mina två tips, hoppas de kommer till användning!