Min nya telefon… Det blev en…

Samsung Galaxy S8+… Jag skämtar inte…

Men varför blev det så här? Hur kunde jag helt plötsligt kasta om kappan och göra mig av med både min iPhone 7 Plus och min Apple Watch? Spännande läsning framöver alltså… =)

Nä, i ärlighetens namn så är det väldigt lite som behövs för att jag ska surna ihop och ge upp på en telefon. Jag är alltid fokuserad på vad som är bäst för mig och har faktiskt möjlighet att ”kasta om kappan” om jag anser att det är nödvändigt.

Det som kanske chockade dom flesta var att det blev just en Galaxy S8+ av alla telefoner, men det finns en logisk förklaring till detta. Jag återkommer till det strax.

Jag vill först och främst säga att det INTE var något fel på min iPhone 7 Plus. Apple har, enligt min ringa mening, en fantastisk telefon som är både genomtänkt och av fantastisk kvalité. Den var ganska perfekt för mig, helst när jag investerade flera tusenlappar på adaptrar och övrigt lull. Inte heller var det något fel på min Apple Watch, som faktiskt är den bästa klocka jag någonsin haft och troligen kommer att ha.

Det som blev en dealbreaker var faktiskt iTunes…

Att lägga in musik eller en ljudbok på sin telefon via iTunes är i princip helt omöjligt. Tja, det går att få in dom, men dom hamnar nästan uteslutande i konstiga album, sorteras fel eller vägrar helt enkelt att föras över på telefonen. Detta sistnämnda gör att man får flera hundra låtar som är gråa i spellistan. Om du försöker ta bort dessa så låser sig datorn i en eller flera minuter. När du slutligen återfår kontrollen så är det bara tills du försöker göra något annat, då blir du utfryst i flera minuter till.

Det enda man kan göra är att tvinga iTunes att slå av och starta om datorn. Men det kommer inte att hjälpa heller eftersom problemen uppstår om du försöker synkronisera telefonen mot iTunes. Statusen på synkroniseringen kommer att gå till 99% bara för att sedan stanna där, för evigt. ”Förbereder att föra över filer”, eller något liknande är det enda som står. Om du avbryter synkroniseringen genom att dra ur kabeln så kommer inte dina uppgifter att sparas på datorn. Du måste följaktligen starta om synkroniseringen och troligen fastna på exakt samma sätt igen.

Det ges inte några förklaringar till vad som händer eller vad som är fel. Man sitter som en idiot och väntar medan tiden går och går. Det är vansinnigt frustrerande och främst blir jag irriterad att Apple inte kan lita så mycket på sina användare att dom tillåter access till filsystemet i dess mest grundläggande benämning. Jag skulle mest av allt vilja koppla in min telefon och helt enkelt dra in mina låtar i en mapp som heter ”musik”, precis som på Android.

Jag har provat installera iTunes på 3 separata datorer, varav 2 av dessa är tillverkade av Microsoft och bara använder grundläggande programvaror. Trots detta så fungerar inte iTunes överhuvudtaget. Jag skulle till och med sträcka mig till att säga att den är helt oanvändbar.

Med tanke på att detta är mjukvaran som används för att överhuvudtaget få över något till telefonen så blir hela upplevelsen helt sjukt frustrerande. Något som dom flesta kanske inte ens upptäcker, eftersom dom inte använder iTunes eller bara använder online lösningar för musik och film. En ”mediahund” som mig själv måste ha tillgång till den interna lagringen, samt ha möjlighet att få med mig mina dokument, filmer, musik och ljudböcker.

Efter att jag tillbringat flera timmar i chatgrupper, pratat med support och försökt få något vettigt från forum så kunde jag bara konstatera att jag inte var ensam om att ha precis samma problem. Massor av människor från alla länder har samma problem. Dessutom har massor av användare rapporterat precis samma bekymmer, trots att dom sitter på MAC datorer. Så det har ingenting med Windows att göra.

Apple har dock inte åtgärdat något med iTunes på många månader, eftersom ”det är svårt att återskapa problemet”. Men om man har samma kontroll som Apple på all mjukvara så är det bannemig nästan kriminellt att behandla betalande kunder på detta sätt. Att Apple inte skulle veta vad problemet är tror jag helt enkelt inte på. Jag kan tänka mig att det är ett sätt att få fler att betala för Apple Music, bara för att kunna lyssna på musik överhuvudtaget.

När jag slutligen inte kunde stå ut med tanken på att försöka bråka in mina låtar på telefonen med tredje-parts mjukvaror (CopyTrans Control fungerar ofantligt mycket bättre än iTunes) så sålde jag bort min telefon. Eftersom min klocka bara fungerar med iPhones så kunde jag inte heller behålla den. Eftersom alla iPhones kräver iTunes så kunde jag inte heller köpa en ny iPhone… Hörde ni? En av dom största bekymren med att bara ha en produkt och en lösning till alla dessa.

När blicken föll på Android, ännu en gång, så fanns det bara LG G6 eller Samsung Galaxy S8 som egentligen lockar med nya upplevelser. Jag har ju haft i princip alla andra telefoner, så det har inget med att jag slutat älska Huawei och deras telefoner.

I och med att LG G6 är i princip omöjlig att få tag på, samt att Samsung tryckte in en S8+ i ansiktet på mig så fick det bli en sån.

Så, ni kan ju förvänta er en review inom kort. Samt en uppsjö med fotografier på mitt Instagram konto med #SamsungGalaxyS8+.

Samtidigt vill jag påminna att alla som gnäller om Samsung vs Apple (med mig) kan vara tysta nu. Jag har möjlighet att objektivt skriva utifrån mina egna erfarenheter. Positivt eller negativt… Det återstår att se.

Min fullständiga review kommer ganska snart, eftersom det inte är så mycket som är nytt under solen. =)

Ha en trevlig kväll.