Min lilla överraskning och något jag behöver hjälp med i framtiden

Dom senaste dagarna har varit ganska så intensiva. Förutom att jag behövde arbeta lite på min semester så har jag uppdaterat min hemsida, renoverat knivar, hjälpt till med en pool och dessutom har jag tillverkat en ny hemsida.

Innan du klickar dig iväg till den nya hemsidan vill jag dock förklara varför den finns och vad du kommer att hitta där. Hemsidan heter Bushcraft Guiden och kommer att primärt innehålla ”statiskt innehåll”. Den kommer med andra ord inte att ha någon blogg eller sätt att kommunicera med mig eller andra involverade på, till detta har vi ju denna hemsida.

Vad som primärt kommer att finnas där, och inte här, är tester av knivar och utrustning. Bushcraft Guiden kommer att fyllas med just guider rörande bushcraft och uteliv. Mest för nybörjaren, till att börja med. Lite senare kommer det att finnas guider för lite mer avancerade besökare, men jag tänkte börja rätt ände just nu och se vilket intresse som går att uppmana via denna hemsida.

Tanken med att ha Bushcraft Guiden överhuvudtaget är att dom som är intresserade av att läsa och lära sig mer om Bushcraft ska få göra detta på en hemsida som primärt handlar om ämnet. På senare år så har min hemsida (urbanfjellstrom.se) börjat handla om precis allt, vilket irriterat många av mina läsare som bara var intresserade av knivar och bushcraft.

Bushcraft Guiden är således för er skull. Dom som inte vill läsa om Apple produkter och min vardag, utan är intresserade av natur och vildmarksliv istället.

Eftersom hemsidan är i sitt ”infantila-stadium” just nu så finns det inte så mycket matnyttigt. Jag har dock lyckats skriva ihop några guider, samt flyttat alla tester på Bushcraft-knivar, yxor och sågar till respektive avdelning på Bushcraft Guiden istället. Eller, rättare sagt har jag ”kopierat” dom, inte flyttat. Jag lämnar alla tester och annat på denna hemsida också. Det kan till och med hända att jag gör produkttester på bloggen (den här sidan) och hänvisar mellan sidorna för att det ska bli så mycket information som möjligt för besökare.

Tanken är dock att Bushcraft Guiden ska vara ett ställe för att få hjälp och lära sig saker, inte att den ska uppdateras dagligen och innehålla dynamiskt och förändrande innehåll. Se den lite mer som en FAQ för Bushcraft, eller en instruktionsbok av något slag. Det är i alla fall min vision just nu.

Vi får se hur jag rent praktiskt lägger ut informationen mellan sidorna och hur jag ska hinna med att få ut allt som är i huvudet just nu. Tur att man har semester, typ.

Det som jag är intresserad av i dagsläget, från dig, är tips på guider och prylar jag ska testa för Bushcraft Guiden. Nu får nämligen du som läsare av denna blogg möjlighet att påverka innehållet, men även givetvis vara med och skriva tips och guider för Bushcraft Guiden. På detta sätt kan vi samla våra kunskaper och göra så att Bushcraft Guiden blir en resurs för alla som vill börja med Bushcrafting i vårt avlånga land.

Givetvis så får du ditt namn och all copyright på dina guider, jag är inte intresserad av att ”stjäla information” eller tjäna pengar på Bushcraft Guiden, precis som vanligt med mina hemsidor. Jag är genuint intresserad att informera och utbilda alla som söker informationen. Du kommer inte att hitta någon reklam eller annat sponsrat innehåll på Bushcraft Guiden, annat än om någon är intresserad av att skicka in produkter för recension och test, vilket jag då kommer att informera om, givetvis.

Adressen till Bushcraft Guiden är BushcraftGuiden.se. Ta en titt och kommentera gärna i detta inlägg om du har någon tanke på hur man skulle kunna utveckla denna idé till något roligt.