MacBook Air M1 – Sticker-mani

Jag har alltid tyckt om när man ser datorer med en massa stickers på. Detta har på något sätt sagt ”jag är nöjd med min dator och den är min”… Det ser på ett annat sätt lite kaotiskt ut, lite som att man inte bryr sig hur den egentligen ser ut. Resultatet av detta gör att det blir snyggt och faktiskt ser unikt ut. Det finns ju ingen annan som har samma stickers på samma sätt, det kan det omöjligen finnas.

Jag var givetvis tvungen att försöka göra likadant med min dator, men då man är lite av en perfektionist och en hjärna som ser mönster i allt så var det betydligt svårare än jag till en början trodde. Slutresultatet ser ni på bilden ovan, men vägen dit var lång och otrevlig, för hur jag än försökte placera dessa stickers så blev det till slut ett mönster.

Målet är, som många redan insett, att det ska se totalt slumpmässigt ut. Om man ser ett mönster i placeringen av dessa stickers så förstör det själva ”illusionen”. Det låter mystiskt, jag förstår, ni måste bara lita på mig när det gäller detta.

Varför jag egentligen skriver om detta beror på två saker. Ett, jag ville dela med mig av hur min dator ser ut nuförtiden. Två, jag ville dela med mig av lite tips för den som vill göra sin Mac eller annan dator unik i sitt utseende. Det finns få steg att ta, men om du som jag gillar det smått kaotiska och helt unika utseendet man får så kan det vara värt att följa dom.

 1. Stickers
  Att köpa stickers är kanske inte något som man behöver vara hjärnkirurg för att lösa, men det finns billiga och bra stickers i tjock och fin vinyl på Fyndiq.

  Var noga med att dom är i vinyl och inte i papper, eftersom dom inte slits så vackert. Vinyl håller färgen och går att ta bort om man ångrar sig i efterhand. Man slipper kladd och små pappers-strimmor överallt.

 2. Sortering
  Sortera ut dom stickers som du tycker är snygga och lägg dom i en separat hög. Sortera ut dom som du tycker är fula och kanske inte gärna vill använda i en annan hög.

  Du använder fula stickers i bakgrunden och ”toppar” med dom som du anser vara snygga. På det sättet så fyller även dom fula ett syfte.
 3. Placering
  Även detta kan verka vara simpelt till en början. Lägg dock dom stickers du har på ett slumpmässigt sätt ovanpå datorn, utan att exponera limmet på baksidan. På detta sätt kan du se hur slutresultatet ser ut, utan att förstöra några stickers på köpet.

  Tänk på att vända och vrida dom vid applicering. Målet är att det inte ska synas något mönster i placeringen. Att klistra märke på märke kan vara ett bra sätt att dölja bakgrunden på ett snyggt sätt. Utgå från tips 2 för att få snyggaste resultat.
 4. Applicering
  Börja med att klistra dit bakgrunds-stickers i det lägsta lagret och sedan toppar du med dom snygga du vill ska synas bra. Ta en bild med kameran innan du börjar så har du en liten fusk-lapp om du råkar röra om i mönstret, vilket är lätt att göra.

Det var alla tips jag hade. Det mesta känns nog självklart, men förhoppningsvis så har jag kunnat dela med mig av ett tips eller två som hjälper på vägen.

Ha en bra dag.