Safari läsarvy

Som en liten påminnelse. Hela min hemsida är kompatibel med Safari läsarvy. Detta gör att du enkelt kan gå över till att läsa texten på din mobiltelefon eller Mac med mörk bakgrund och utan störningsmoment från menyer och liknande. Prova på det om du har möjlighet och främst om du känner att du blir slut i ögonen av att läsa långa inlägg.

Orsaken till att jag skriver detta beror på att många läsare har hört av sig och klagat på att jag använder ljus bakgrund på hemsidan. Varför jag använder vitt beror på att det blir mer estetiskt rätt när jag lägger upp innehåll. Det är dock inte en idealisk färg när man vill ligga i sängen och läsa en massa text på sin mobil eller surfplatta på kvällen, det förstår jag.

In kommer ”Läsarvy”. Du hittar en knapp till vänster om adressfältet. På iPhone och iPad är det en ”Aa” symbol och på Mac så ser symbolen ut som ett dokument, bägge är dock på samma ställen oavsett vad du använder för Apple enhet, vilket underlättar.

Läsarvy är enbart tillgänglig om du går in i ett inlägg för att läsa det och alternativet finns således inte direkt på första sidan. Du lär dig snart hur det fungerar. =)

Alternativ läsarvy på andra webbläsare och med andra operativsystem fungerar också, men jag svarar inte på hur väl eller hur korrekt hemsidan visas med dessa. Det får du prova dig fram till. ?

Ha en bra dag.