MacBook Air (M1) Big Sur 11.2

Så. Då har vi äntligen fått den senaste versionen av Big Sur, denna gång är det en massa buggar som ska vara fixade. Buggar som gjorde att jag faktiskt börjat min mentala process att sälja bort datorn är nu, enligt Apple, fixade. Vi får se om det verkligen stämmer, men jag kan nämna några saker jag märkt.

Magic Mouse 2 och Magic Keyboard 2
Flera gånger om dagen så tappade min Magic Mouse 2 anslutningen till min MacBook Air. Detta gjorde för det mesta att jag inte kunde styra datorn på 10-20 sekunder, sedan började den fungera i 5-10 sekunder, sedan kopplade den ned musen i 10-20 sekunder igen. Efter det så kunde det ta flera timmar innan det hände igen, eller så tog det bara 1 minut innan processen upprepades.

När det gäller min Magic Keyboard 2 så buggade den inte lika mycket, men dom gånger jag tappade anslutningen så var det betydligt mer omfattande och problematiskt, helst för någon som skriver lika mycket som mig.

Detta ska alltså nu vara fixat, vilket skulle göra mig ofantligt glad. Det jag omedelbart märkt är att musen nu har betydligt bättre respons. Den känns inte längre seg och långsam som tidigare. Även tangentbordet känns betydligt rappare och det är inte längre ett lagg mellan det man skriver och innan det dyker upp på skärmen.

Jag har inte haft några problem sedan jag uppdaterade, men jag är försiktigt optimistisk, helst då Apple själva förnekade att min dator ens hade ett problem till att börja med.

Extern skärm
Ett annat problem jag brottats med är att min externa skärm har buggat ur ibland. Myrornas krig på en datormonitor är ju lite konstigt. Faktum är att jag hela tiden trott att min dyra HDMI adapter varit boven i dramat. Just därför har jag också beställt en ny som kommer idag.

Jag var i kontakt med Apple angående detta problem, men det var bara min dator som hade detta bekymmer, ingen annan hade tydligen märkt något.

Av en slump så skriver nu Apple att dom fixat problemet med dom externa monitorerna som buggat ur när man använt HDMI adapter med sin M1 dator. vilket betyder att dom faktiskt känt till problemet, det var inte bara min dator.

Nåja. Att köpa 4K HDMI adapters till MacBook Air M1 är ju i princip gratis, eller hur? Men jag är inte bitter. =)

”Dra inte ur hårddisken, pucko!”
Ytterligare ett problem jag haft är att min MacBook Air har skällt ut mig när jag tydligen tagit bort hårddisken utan att ”mata ut” den först. Detta kunde ske när som helst, oavsett jag använde datorn eller inte. Jag fick ständigt varningar att hårddisken kunde skadas om jag fortsatte göra på det sättet.

Om detta problem är fixat vet jag inte, men förhoppningsvis så slipper jag bli utskälld fler gånger. Det känns som att det faktum att hårddisken kanske blir skadad av denna behandling gör att datorn tar stryk i onödan.

Jag får helt enkelt återkomma när jag haft chansen att använda Big Sur 11.2 lite längre. Jag tänkte bara skriva detta inlägg för att poängtera att nu är sakerna som aldrig varit ett problem fixade av Apple. Man kan ju bara tacka för det.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.