Lite roligt med laser…

Igår på kvällen hade jag lite roligt med min laser. Om vi går tillbaka några dagar i tiden så började allt med att jag av-dekalerat bilen, eftersom jag hatar dom där plast prylarna som samlar skit och är omöjliga att få rent omkring. För den som är intresserad så är det så enkelt som att använda en nylontråd (fiskelina) och skära bort dekalen, sedan får man rengöra och gnugga på som tusan för att det ska bli rent igen, men skam den som ger sig.

Som ni ser på bilden här nedanför så samlas det mycket skit under dessa plastprylar, även om bilen är ny och fräsch i övrigt. Tänk på hur det ser ut på en bil som rullat i flera år på vägarna. ?

Jag vill ju förstås att bakomvarande ska veta vilken bil dom är på väg att köra om, så jag tillverkade nya dekaler i vinyl. Dessa går lätt att rengöra och även att ta bort om man vill. Om dom blir skadade så kan jag enkelt bränna ut nya med lasern, nekas problemas.

På ena sidan så tillverkade jag den klassiska ”Corolla”, precis som originalet, fast bättre. Jag lyckades efter mycket arbete hitta en logotyp från Toyotas Japanska hemsida i ”produktionskvalité”. En vectorfil som var tänkt att trycka upp reklam med. Typsnittet i logotypen är förstås lite svår att få tag på, så det fick bli näst bästa lösningen helt enkelt.

På andra sidan så tillverkade jag ett lite annorlunda ”Hybrid” märke. Eftersom den klassiska silver/blåa symbolen för Toyotas Hybrid system inte skulle bli annat än en blå klump bakom ordet ”Hybrid”, så satte jag en riktig Hybrid där istället. Den flygande grisen. Notera att bilden här nedan är tagen på kvällen, därför den blåaktiga nyansen.

Det är faktiskt väldigt roligt att leka runt med en laser. Jag kan göra skapelser på cirka 40 x 40 cm vilket gör att möjligheterna till en stor gris på huven helt klart en rolig pryl som jag allvarligt tänker på. Visst kan det se lite roligt ut, men det är ju tanken. Vinyl är dessutom lätt att ta bort om man inte vill ha kvar det längre. No harm no faul, med andra ord.

Vi får se vad jag hittar på. Just nu så försöker jag mestadels justera in egenskaperna på lasern, så att den inte bränner igenom skyddspappret på baksidan av vinylen, utan bara själva vinylen. Detta är förstås så att jag kan göra en fin transfer utan att bokstäver och grafik rör på sig innan.

Hur som helst. Tänkte bara dela med mig av vad jag roar mig med för tillfället. Ni får nog räkna med lite mer kreationer inom kort.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.