Lightburn – En laser-lösning för Mac

Jag har fått in en läsarfråga som rör hur man kan gravera med sin laser på en Mac. Svaret är lika enkelt som billigt, Lightburn. Den finns som 30 dagar gratis testversion och kostar ynka 40 dollar att köpa, för evigt. Orsaken till att jag säger ”ynka 40 dollar” beror på att Lightburn är en fantastisk programvara, helst om man suttit med LaserGRBL, som i bästa fall kan kallas ”Basic”, men som förstås är gratis.

Med Lightburn känns det som att min kreativa sida har fått en boost, eftersom den hjälper till så att allt hamnar rätt och blir exakt. Jag slipper gorma med flera program och kan sköta redigering och anpassning väldigt enkelt. Den har dessutom en uppbyggnad som medför att man kan arbeta i olika lager. Dessa lager kan anpassas efter effekt och hastighet, individuellt. Detta gör att man kan göra toningar och annat i trä, vilket är riktigt roligt.

Givetvis är det inte så lätt att anpassa en laser för olika material, men det blir enklare ju mer erfarenhet man får. Det finns möjlighet att spara alla inställningar för dom olika materialen, så att man inte behöver uppfinna hjulet igen till nästa projekt.

Så. Utan att dra ut på det mer. Lightburn är lösningen för Mac, även om du har en M1 modell som jag. Fungerar utsökt och snabbt.

Hoppas det var svar på frågan.

Ha en bra dag.