Light My Fire – Lågan som slocknade!

Ända sedan jag var liten så har mitt intresse för ”multi-prylar” varit stort. Jag älskar Victorinox och deras Swiss Army Knife lösningar just på grund av att dom kan göra så mycket. En annan sak som jag uppskattade mycket var Light My Fire och deras finurliga Spork.

Det är en sked/gaffel/kniv i en och samma pryl, vilket är riktigt trevligt. Från början så kunde jag inte hitta något problem med just denna uppfinning, men allt eftersom tiden gick så började lågan att slockna allt mer. Det dök upp många andra lösningar som var minst lika genomtänkta, om inte mer genomtänkta.

Jag tvingade på familjen dom färgglada Spork-prylarna från Light My Fire ända tills dom började med mer naturvänlig plast, så kallad BIO Plast. Detta är i sig är positivt för naturen, gissar jag, men det medförde allvarliga problem med deras kvalité och hållbarhet.

Det började med att gaffel-pinnarna gick sönder och gjorde mat till en potentiell dödsfälla för barnen och även oss vuxna om man inte var uppmärksam. Om man inte var extremt försiktig så gick dom oftast av när man försökte röra runt i mat. Vilket gjorde att man fick använda en gren eller liknande när man var ute i skogen.

Kort och gott så gick Light My Fire Sporkarna från att vara en finurlig uppfinning till att vara en riktigt dålig och farlig pryl att ha med sig. Den enda av dessa Sporkar som är kvar i min ägo är en specialversion av titan, som antagligen inte kommer att gå av i första taget.

Lösningen på detta problem blev en annan Svensk tillverkare. Wildo. Denna unika design ser till en början lite konstig ut, men fungerar faktiskt utmärkt. Den har en sked, gaffel och kniv på samma sida. Fördelen med detta är att du inte behöver vända på den och kladda ned handen om du vill skifta mellan sked och gaffel.

Den fungerar även bra oavsett om man är vänster eller högerhänt. Jag är vänsterhänt och tycker den fungerar riktigt bra, så det är ju givetvis min egen högst personliga åsikt.

Vi har aldrig haft något problem med Wildo Sporkarna, vilket bevisar att dom är lite mer robust konstruerade. Dom är också billiga (ca 19 kr/st) och finns i en massa olika färger, precis som Light My Fire Sporkarna.

Orsaken att jag skriver detta är att jag egentligen vill varna personer att köpa Light My Fire versionerna. Det är förstås inte helt omöjligt att vi fått en serie med felproducerade Sporkar, men då jag har 9 st och 6 st har gått sönder så känner jag att det kanske har med själva material/konstruktion att göra.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.