Nya Wildo produkter på gång!

Jag fick nyligen ett meddelande från Erik Andersson, ägaren av Wildo. Erik har en ny och intressant produkt som dom tagit fram och jag har nu fått äran att testa den.

Detta är ett erbjudande som jag verkligen ser fram emot då Wildo alltid har haft högkvalitativa lösningar som används av miljoner människor runt om i världen, inklusive mig själv.

Jag skrev nyligen om mina och familjens erfarenheter rörande Light My Fire och deras Spork, som inte riktigt nådde upp till vad vi förväntade oss. Jag har dock använt Wildo Spork i många år och dom har fungerat utmärkt och felfritt för hela familjen.

Det som är avgörande med Wildos Spork är att den håller betydligt högre kvalité och även är konturerad för att vara stabilare. Det känns betryggande att röra om i maten, men även att använda kniv-delen för att skära upp kött känns stabilt och odramatiskt. Precis som det ska vara.

Inte helt otippat så äger jag också många Fold-A-Cup från Wildo, i olika storlekar och färger. Dessa är smarta, utrymmesbesparande och funktionella. Egenskaper som gör att man knappast vill gå tillbaka till andra lösningar, någonsin.

Om du mot förmodan inte känner till Fold-A-Cup så har denna uppfinning funnits i över 35 år och används av miljoner människor runt om i världen. Militär, äventyrare och professionella överlevare har valt dessa produkter av en god anledning.

Originalet är en kopp som bara var 2.5 cm hög och kan fällas upp för att rymma 2.5 dl, medan den enbart väger 25 gram.

En intressant detalj är att denna Svenska uppfinning har blivit klassad som ett konstverk av Svensk Form Upphovsrätt & Skydd. Man kan alltså utan att ljuga säga att man har ett stycke konstverk i ryggsäcken, så verkar man betydligt mer kulturell än vad man är. =)

När jag är ute i skogen så fungerar dom till allt jag behöver för att äta och dricka som en kung, samtidigt som jag inte behöver fylla min ryggsäck med dåligt genomtänkta lösningar som skramlar omkring och tar plats i onödan.

Om du, precis som jag gjorde för många år sedan, tänker ”vad behöver jag köpa för att vara beredd” så har Wildo redan löst det problemet för dig. Dom har en utsökt och smart produktserie som heter ”Camp-A-Box”. Detta är en sammanställning av olika produkter från Wildo som passar ihop perfekt och är packade till en liten och kompakt låda och alltid är färdigt att användas på några sekunder.

Jag behöver nog knappast förklara att detta är otroligt utrymmesbesparande, men samtidigt så behöver man inte vara orolig att smutsa ned bestick, koppar, tallrikar och annat innehåll eftersom allt är slutet om sig självt.

”Camp-A-Box” finns i dagsläget i många olika varianter. En av dom bästa lösningarna är dock den modell som heter ”Camp-A-Box Duo Complete”. Detta väldigt kompletta paket innehåller en tallrik/skål, en skål/lock, 2 st Fold-A-Cup, 2 st Spork, kryddhållare och en skärbräda. Storleken på hela lådan är 9x12x5 cm!

Kontentan av detta inlägg är att Wildo erbjuder många produkter för oss som gillar att spendera tid ute i skog och vildmark. Skillnaden mellan Wildo och andra tillverkare är att deras produkter verkligen fungerar, på riktigt, oavsett väder och situation.

Jag är nog villig att säga att deras produkter är campingvärldens svar på vad Morakniv är för knivvärlden. Utsökt genomtänkta och funktionella, samtidigt som dom i princip är standarden för hur saker och ting ska fungera.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart igen.