Less på SPAM? Du vet väl vad lagen säger…

Det är många som hör av sig angående SPAM/oönskad reklam i sin brevlåda. Det är förvånansvärt många som inte vet att det är olagligt att skicka ut reklam i Sverige likväl som övriga EU. Konsumenter kanske har missat detta faktum, men när företag inte vet om detta, det är då det blir roligt.

Att anmäla ett företag för oönskad reklam är förvånansvärt lätt också. Via Konsumentverkets hemsida så finns det en länk som leder dig direkt till ett formulär som du fyller i.

Om det är möjligt så bör du först förvarna företaget att om inte utskicken slutar så görs en anmälan till Konsumentverket.

I dom fall som du får reklam som är skrivna på hackig engelska så rör det sig om utländska företag. Dessa reklamutskick går givetvis att anmäla också, men det kommer aldrig att göra någon skillnad. Det bästa är att stoppa dessa utskick genom att installera ett filter.

I dagsläget finns det en snabb och enkel lösning för dom som inte orkar gå igenom hundratals reklambrev varje dag. Skaffa ett Gmail konto!

Här har du ett filter som alltid är uppdaterat och går att justera med enkelhet. Du kan också med enkelhet göra så att Gmail hämtar brev från dina andra e-post konton och samlar dom på ett ställe. På detta sätt så får du gratis reklamfri webbmail och information direkt när du fått ett nytt meddelande, oavsett vilket konto brevet kom in på.

Jag har tyvärr inte tid att gå in mer på detalj. Om du får problem med att hålla undan oönskade reklamutskick så kan du höra av dig till mig så hjälper jag till, men det är faktiskt inte så avancerat som det låter.

Ha en trevlig dag.