Läsarna bestämmer!

Nu har jag sammanställt alla tips på vad jag ska skriva om härnäst. Det finns fem ämnen som ständigt kommer upp, vilket var betydligt fler än jag först trodde. Jag är otroligt tacksam för alla tips, så att jag slipper tänka själv. ?

Test på Eldstål
Överlägset mest efterfrågat av läsarna är test på eldstål. Nu måste jag försöka få till ett standardiserat test så att det går att få fram jämförbara resultat. Jag är väldigt peppad på detta och hoppas bara att jag får tag på tillräckligt med eldstål för att göra dessa test intressanta.

Test på vildmarkskök
Något som är populärt längre ned i Sverige verkar vara vildmarkskök. Detta är väldigt praktiskt om man måste göra upp eld där det finns risk för att den sprider sig. Många gillar att koka kaffe och annat på dessa kök som tydligen erbjuder väldigt olika upplevelser beroende på tillverkare, storlek och materialval. Jag har personligen inga som helst erfarenheter av dessa kök, då jag föredrar en ordentlig brasa istället. Jag planerar dock att köpa in några av dessa kök och testa dom i skogen för att se vad dom går för, det blir spännande.

Test av Victorinox verkyg
Detta är det tredje mest önskade ämnet, men jag vet samtidigt inte hur jag ska kunna utföra dessa tester. Den största skillnaden mellan olika Victorinox knivar beror oftast på antalet verktyg. Det är således svårt att jämföra två olika modeller på ett vettigt sätt. Dessutom är ju verktygen som verkligen behövs högst individuella och det som passar en läsare passar garanterat inte en annan lika bra. Ni förstår säkert. Jag har några tester på Victorinox SAK modeller redan uppe, för den som vill läsa lite mer om dom olika storlekarna som finns.

Test av kläder/skor
Detta är ett område där jag har väldigt svårt att utföra tester på ett vettigt sätt. Jag är inte mycket för just kläder, utan använder det som jag har till hands och beroende på vilket väder det är för närvarande. Jag ska fundera på att recensera lite kläder som jag använt tidigare, likadant med skor/kängor som jag använt en längre tid. Jag lovar inget, men ska försöka bli bättre på att skriva om kläder/skor.

Test av yxor
En sak som troligen inte kommer är test på yxor. Jag förespråkar inte användning av yxor i någon större utsträckning och tror faktiskt att en bra såg och en ordentlig kniv kan ersätta och underlätta betydligt bättre i skogen än en yxa. Jag vet att det finns dom som har såg, yxa och kniv med sig, men jag är dessvärre inte en av dom. Kanske gör jag en test av sågar istället, det är nog minst lika intressant, eller?

Det fanns många andra ämnen som dök upp, men det var mest personliga önskemål där en specifik läsare ville se ett test på en specifik kniv, eftersom dom funderar på att köpa den. Det blir väldigt dyrt att testa knivar på dessa premisser, men ibland så kanske jag kan göra ett undantag. Jag håller exempelvis på att förhandla om priset på en Spyderco Dragonfly eftersom det är några som efterfrågat den kniven specifikt. Dessutom är jag personligen intresserad av denna kniv, eftersom det är en fantastisk EDC.

Vi får se hur det blir. Nu är strax sommaren här och då brukar jag tendera att vara ute i skogen mer än framför datorn, så då brukar det bli lite sämre uppdatering. ? Jag ska försöka göra mitt bästa.

Ha en trevlig dag så hörs vi strax igen.